Doar 29 de candidați la concursul de directori în unitățile de învățământ din Timiș au promovat proba scrisă

Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin proba la Limba şi literatura maternă din cadrul simulării Evaluării naţionale

Doar 29 de candidați la concursul de directori în unitățile de învățământ din Timiș au promovat proba scrisă

Pe 8 septembrie, a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante din unitățile de învățământ din județul Timiș.

Este cel de-al treilea de Ministerul Educației în decursul a 12 luni, după o perioadă de mai mulți ani în care acest concurs a fost sistat.

CITEȘTE ȘI: Regele Charles al III-lea, noul suveran britanic, este un prieten al României

În județul Timiș, în această sesiune, s-au înscris 56 de candidați pentru 112 posturi de directori și directori adjuncți. Corectarea lucrărilor tip grilă a avut loc în aceeași zi în care a fost susținută proba scrisă.

Dintre cei 56 de candidați, au fost admiși 29: 16 au fost respinși, iar 11 nu s-au prezentat.

Nota pentru a fi declarat admis este 7. În Timiș, în această sesiune, cea mai mare notă a fost 8,60. Cu excepția a doi candidați, ceilalți au optat pentru anonimizarea numelor.

Proba scrisă a avut loc la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara. Notele pot fi contestate în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, la secretariatul inspectoratului școlar.

După afișarea rezultatelor finale, urmează proba de interviu, stabilită pentru perioada 22-29 septembrie.
Conform legislației, posturile rămase, în continuare, vacante, vor fi ocupate prin numire de către inspectorul școlar general, pe perioadă determinată – până la organizarea unui alt concurs, dar nu mai târziu de finele anului școlar (31 august) –, de cadre didactice ce vor fi detașate în interesul învățământului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *