„Divina comedie”, povestită pentru copii

"Divina comedie", povestită pentru copii

Joi, la ora 19, din Bucureşti, de pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, se va transmite live lansarea cărții „Dante – Divina comedie“, povestită pentru copii de Corina Anton, cu ilustrații de Mihail Coșulețu. Invitați: Corina Anton, Smaranda Bratu Elian, Mihail Coșulețu și Lidia Bodea.

La eveniment vor fi expuse ilustrațiile pictate de Mihail Coșulețu care însoțesc prima adaptare în limba română pentru copii a Corinei Anton.

La 700 de ani de la moartea lui Dante, capodopera poetului florentin, povestită pentru copii de Corina Anton și minunat ilustrată de Mihail Coșulețu, le va aprinde curiozitatea și imaginația celor ce îndrăznesc să pornească în această aventură fără egal care este descoperirea unei mari culturi.

„Cartea pe care ai deschis-o este povestea uneia dintre cele mai uimitoare călătorii făcute până acum de o minte omenească. A scris-o cel mai important poet italian, pe numele său Dante Alighieri, acum mai bine de șapte veacuri. Și totuși noi continuăm să o citim, pentru că o carte cu adevărat bună străbate timpul și este îndrăgită în toate vremurile. Ești curios? Hai să pornim pe urmele lui Dante, dar să știi că ne așteaptă cale lungă. Vezi colo-n zare o pădure și-un om cu pasul șovăielnic? Să-l urmăm, înainte să se piardă printre copaci!“ , spune Corina Anton.

CITEŞTE ŞI: La Timişoara începe a opta ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!

„Spre deosebire de foarte tânărul cititor italian, în a cărui țară există deja o tradiție a adaptărilor «Divinei comedii» pentru copii, cel român nu a avut niciodată prilejul de a aborda opera lui Dante în felul acesta, printr-un ochean întors către Evul Mediu, într-o călătorie fabuloasă. De aceea, apariția «Divinei comedii» povestite pentru copii este o noutate absolută, care trebuie salutată cu mare fervoare, și un eveniment cu totul deosebit în peisajul editorial românesc, chiar în anul în care se împlinesc 700 de ani de la moartea lui Dante. Scrisă într-un stil cuceritor și plăcut, cu o profundă cunoaștere și înțelegere a originalului, și ilustrată cu mare talent, povestirea Divinei Comedii își călăuzește tânărul public către o capodoperă a marii literaturi universale“, remarcă Bruno Mazzoni, de la Universitatea din Pisa.

Cartea este disponibilă în toate Librăriile Humanitas și on-line aici: https://humanitasjunior.ro/carte/divina-comedie

Lansarea se va transmite online pe paginile de Facebook Humanitas și Humanitas Junior.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns