Directorul Filarmonicii „Banatul” a picat la evaluare

Victorie definitivă în instanță pentru Coriolan Gârboni

Contractul de management al directorului Filarmonicii „Banatul”, Coriolan Gârboni, urma să expire în luna august a acestui an.

Până atunci, noua administrație a Timișoarei a inițiat procedura de evaluare a perioadei 2017-2021, din punct de vedere al managementului.

„Procedura de evaluare finală a managementului Filarmonicii Banatul pentru perioada 2017 – 2021 a fost finalizată. Evaluarea a fost realizată în baza legislației în vigoare, și anume: OUG 189/2008, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul Ministerului Culturii nr. 2799/2015, cu modificările și completările ulterioare și Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 77/2016 privind Regulamentul-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului instituţiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Comisia de evaluare a fost desemnată prin dispoziție a primarului și a fost compusă din reprezentanţi ai autorităţii, în proporţie de o treime, şi din specialişti în domeniul de activitate al instituţiei, în proporţie de două treimi.

Comisia de evaluare a managementului Filarmonicii Banatul din Timișoara a fost compusă din: Kovács Emőke, manager Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare, Ioan-Dragoș Dimitriu, manager Filarmonica Brașov; Răzvan Stana, consilier local, președinte al Comisiei V – pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Muncipiului Timișoara”, au transmis reprezentanții municipalității.

Nota obținută de Coriolan Gârboni a fost 8,70, ceea ce înseamnă că acesta nu mai poate prezenta un nou proiect de management, întrucât nu a primit o notă mai mare sau egală cu 9.

Cum directorul Coriolan Gârboni și-ar fi dorit să rămână la conducerea filarmonicii, nota de la evaluare a fost contestată, însă demersul a fost respins de comisia de specialitate din primărie.

Conducerea primăriei a explicat că actualul director al Filarmonicii „Banatul” este liber să se prezinte la viitorul concurs, care va fi unul deschis, bazat pe profesionalism și competență, alături de alți candidați. Coriolan Gârboni este director al Filarmonicii „Banatul” din anul 2006.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Directorul Filarmonicii „Banatul” a picat la evaluare

  1. Hai, Samuel sa fim seriosi. Cand Presedintele Comisiei de Cultura este un medic veterinar, fost director de vânzări zonal pentru una dintre cele mai mari companii farmaceutice multinaționale veterinare, șef de stație pentru una din benzinăriile unui concern… nu poti vorbi de professionalism si competenta.

  2. Doamne-Doamne nu bate cu bata mai bate si asa…….. Dupa Covid vine si evaluarea…care nu iese cum vrea dl director care a facut mult rau in ultimul timp. Ii doresc la fel.

    1. Ai dreptate Cornel sunt si una care am avut parte de rautatile „d-lui” director. Ii doresc sa aiba parte de ce am avut eu in urma „epistolei” lui „…….semnata la comanda. Dumnezeu face dreptate intodeauna.

Lasă un răspuns