Directorul ANPC: Nu există risc real de infecţie cu COVID-19 prin alimente sau ambalaje

De ce românii cu greutate sunt nervoși și fără energie?

Nu există risc real de infecţie cu COVID-19 prin alimente şi nici de contaminare din ambalaje alimentare, a scris miercuri pe Facebook directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel.

CITEȘTE ȘI: Disperarea românilor plecați în Germania, la cules sparanghel: „Săpunul este limitat! Vrem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”

“Nu există risc real de infecţie prin alimente. Din comunicările transmise de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) rezultă că nu există nici un raport sau alte evidenţe de transmitere a bolii COVID -19 prin consumul de alimente. Coronavirusurile nu se pot multiplica în alimente, ele au nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica. Nu există informaţii privind prezenţa în aliment a virusului, supravieţuirea acestuia în aliment şi riscul de infectare a oamenilor. Nu există risc real de contaminare din ambalajele alimentare. Deşi studiile recente arată că virusul SARS-CoV-2 persistă până la 24 de ore pe carton şi până la câteva zile pe suprafeţe mai dure (oţel, plastic) nu există nicio dovadă că ambalajele contaminate transmit infecţia”, precizează Paul Anghel.

El a reamintit, în context, că operatorii din domeniul alimentar au deja reglementate, implementate şi verificate regulile de igienă, acestea având ca scop evitarea contaminării alimentelor cu agenţi patogeni, inclusiv cu cei responsabili de COVID -19.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Directorul ANPC: Nu există risc real de infecţie cu COVID-19 prin alimente sau ambalaje

  1. Ce calificare profesionala va recomanda, sa va dam si crezare ? Cu moderatie si masura in toate.Cine se arde,sufla si-n iaurt.

  2. Seful ANCP ne spune ca nu exista nicio dovada ca ambalajele contaminate transmit infectia. Pai, ambalajele sunt din plastic,hartie carton ,lemn, metal. In reclama guvernului ni se spune sa nu atingem suprafetele pe care le atinge multa lume.Adica balustrada scarilor,manerele exterioare ale usilor,barele de sprijin si de urcare din tramvai,autobuz,etc. Cui sa dam crezare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *