Din Cărpiniş, în îndepărtata Australie

Valentin Torac este angajat la Primăria Cărpiniş, fiind omul bun la toate. La cei 53 de ani, a învăţat o mulţime de meserii, iar când e o problemă toată lumea apelează la nea Vali.

Cu toate că s-a născut la Rădăuţi, în judeţul Suceava, a ajuns pe plaiurile bănăţene, împreună cu părinţii, încă de când era copil. A terminat şcoala şi s-a specializat în meseria de lăcătuş-mecanic.

O vreme a lucrat la Bucureşti, la IMGB, apoi a fost luat în armată. Când s-a întors acasă s-a angajat la Comtim, unde a lucrat până în anul 2000. De atunci, nea Vali munceşte la Primăria Cărpiniş, unde, cu toate că nu are un salariu care să-l mulţumească, îşi face treaba ca la carte.

Este tatăl a nouă copii şi e tare mândru de fiecare dintre ei. Povesteşte cu drag despre pruncii lui, care acum sunt oameni mari, la casele lor. În grija lui au mai rămas fetiţa cea mai mică, care are 20 de ani şi este la facultate, la Timişoara, şi unul dintre băieţi. Cea mai mare fericire a lui nea Vali este să-i vadă pe toţi acasă, să-i asculte:

„Nici nu ştiţi ce bucurie îmi aduc copiii când vin toţi acasă. Stăm la masă şi fiecare povesteşte ce a mai făcut. Atunci sunt cu adevărat mulțumit”, a spus Valentin Torac.

Lumea din comună îl ştie pe nea Vali ca om bun la toate. Repară orice, ştie să pună gresie, faianţă şi îşi ajută semenii. Anul trecut a avut ocazia să viziteze Australia, el având acolo mai multe rude. A stat trei luni şi spune că i-a plăcut tare mult: „Este o altă viaţă acolo, iar ţara este extraordinară.

Dacă aş mai fi fost tânăr, probabil că nu m-aş mai fi întors”. În timpul petrecut pe continentul australian, Valentin Torac a vizitat mai multe locuri, dar a şi muncit, dând o mână de ajutor rudelor.

„Nu sunt obişnuit să nu muncesc, aşa că i-am ajutat, că nici atâta stat nu face bine”, a adăugat gospodarul.

Nea Vali e un om deosebit, care a trudit pentru familia lui. „Nu a fost uşor să creştem nouă copii, dar nu am fugit niciodată de greutăţi. Am avut animale, am muncit şi la câmp.

Mă trezeam la patru dimineaţa, ca să merg la lucernă, apoi aveam animale, trebuia să le hrănesc şi numai după aceea mergeam la muncă”, povesteşte omul, apreciind că acum are o familie numeroasă, care-l face cu adevărat fericit.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Din Cărpiniş, în îndepărtata Australie

  1. Vali este un om deosebit. Ca unul care il cunosc personal, fiind vecin cu el, ar fi mai multe de vorbit despre OMUL Vali. Nu e usor sa cresti si sa educi noua copii, Vali cu firea lui ia crescut si ia educat cum se cuvine. cinste lui.

Lasă un răspuns