DIICOT face precizări privind rețeaua de traficanți de carne vie destructurată la Timișoara

DIICOT face precizări despre rețeaua de traficanți de carne vie destructurată la Timișoara, joi dimineață, după ce forțele speciale au descins la mai multe adrese.

„La data de 22.08.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Timiș, la locuințele a 7 suspecți, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt s-a reținut că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea ce privește recrutarea, determinarea și exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin, minore și majore, în vederea obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, victimele erau transportate și cazate de către liderul grupării în diferite locații de pe teritoriul României, Angliei, Franței, Greciei și Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunțuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităților de prostituție încasa sumele de bani obținute de către victime.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, medii de stocare și sume de bani.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, conform DIICOT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
acidutzu 22 august 2019
Proxenetii si politistii se cunosc si colaboreaza!!! A se vedea siteul Matrimoniale/publitim si vegi constata ca numai in Timisoara sant cateva sute de fete cu poze care ofera servicii sexuale. Toate sant ,,pastorite“ ,toata lumea stie si cei care trebuie sa stopeze acest trafic ,, nu vede“. Este locul unde zilnic se invart milioane motiv ca sa NU se ia masuri de eradicare a fenomenului. Lucratorii din servicii stiu cel mai bine ,, cuiburile“ din Timisoara