DEZVĂLUIRI ŞOCANTE făcute de timişoreanca Maria Grapini

grapini1

Europarlamentara Maria Grapini a fost, o vreme, ministru al turismului. Vrând-nevrând, s-a lovit de probleme apărute de pe vremea în care ministerul era condus de Elena Udrea, astăzi unul dintre personajele cele mai controversate de pe scena politică. Ce a găsit Maria Grapini la minister?

”Au fost extrem de multe probleme, erau peste 600 de dosare cu încurcături. A fost o adevărată nenorocire și nu pot să cred că Elena Udrea era curată și nu știa nimic”, spune actualul europarlamentar, oferind mai multe exemple.

Bunăoară, firma ”Acomin” a cerut 300 de milioane de euro pentru contracte cu mai multe primării, pentru care nu exista o acoperire a finanțării. Apoi, firma ”Romprest” (care are lucrări și pentru centrul istoric din Timișoara) deținea monopol pe absolut tot ceea ce era legat de evenimente derulate cu fonduri europene.

Grapini spune că a încercat să elimine monopolul, dar nu avea cum, pentru că erau contracte ferme, iar clauzele de reziliere ajungeau la patru milioane de euro! ”Lucram ca la gimnastică, erau exerciții impuse”.

Un alt exemplu se referă la SC Mamaia SA, unde Maria Grapini susține că tunul a fost mai mare decât cel prezentat acum cu cazul Eforie, iar Radu Mazăre a fost direct implicat: ”Cum am încercat să fac ordine, cum am și început să fiu atacată de ziarele și televiziunile lui Radu Mazăre”.

Un alt contract dubios a fost cel cu televiziunea ”Travel Channel”, în valoare de 1,7 milioane euro. Mafia era atât de mare încât cei care erau dați la o parte își găseau imediat un alt loc călduț. De pildă, o fostă directoare din minister, Carmen Moraru, asupra careia planează suspiciuni de corupție în ”Gala Bute” și-a găsit un loc și mai călduț, în Ministerul Transporturilor.

Nu doar Elena Udrea făcea ilegalități, ci chiar și foștii colegi de partid ai Mariei Grapini se pretau la nereguli.

Alina CazanacliÎntâmplarea următoare e chiar spumoasă, după cum chiar fostul ministru povestește: ”Mi-a trimis Daniel Constantin o domnișorică pe care să o angajez la minister. M-a mirat tupeul afișat, pentru că mi s-a spus că domnișoara respectivă trebuie să fie angajată dar… să nu vină deloc la lucru! Nu mi s-a dat de înțeles, cipur și simplu mi s-a spus pe față: va fi angajată, dar nu va trece pe la serviciu! Nu am acceptat așa ceva”.

Și mai savuros este că persoana respectivă, Alina Cazanacli (foto), este acum secretar de stat în Ministerul Dezvoltării…

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “DEZVĂLUIRI ŞOCANTE făcute de timişoreanca Maria Grapini

  1. Si doamna europarlamentar fost ministru ce a facut? La SC MAMAIA a pus in functie de conducere pe fiul cuscrului.
    Ce a facut pentru Timisoara,Timis ,Banat doamna exministru?Nimic ca si toti ceilalti.Cum promoveaza Timisul la Bruxells?In nici un fel.

  2. si pana acum de ce A TACUT??? este si ea VINOVATA pt.ca A TAINUIT acte de coruptie. rusine,rsine madam fost ministru.(f.slab)

Lasă un răspuns