Dezinsecţie aeriană terestră şi pe domeniul public, la Timişoara

O nouă acţiune de dezinsecţie la Timişoara

Primăria Municipiului Timişoara, în baza contractului subsecvent nr : 73/28.04.2020 încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești, a anunţat că, începând cu data de 16.06.2020, se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană terestră şi pe domeniul public al Municipiului Timișoara.

Produsele folosite sunt:
• Cymima Plus , având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi
• Vectobag WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor;
Tratamentele aeriene se aplică dimineața între orele 5- 9,30 și seara de la orele 17 la 21, iar tratamentele terestre pe timpul nopții atunci când circulația este redusă și insectele sunt active.
Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.”
Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.
Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.
Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protețtie corespunzător.
Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activitășții de dezinsecţie va fi prelungită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *