Dezinfectarea blocurilor, la mâna asociațiilor de proprietari

blocuri timisoara 3

Primarul Timișoarei i-a îndemnat, astăzi, pe locuitorii orașului să se implice foarte serios în dezinfectarea scărilor de bloc și a intrărilor. Spusele lui Nicolae Robu vin după ce o recentă ordonanță militară emisă de guvern a desființat, practic, hotărârea comitetului local pentru situații de urgență din 24 martie a.c., prin care se instituia „obligativitatea dezinfectării zilnice a căilor de acces în blocuri și a casei scărilor – se vor dezinfecta inclusiv balustradele, mânerele încuietorilor, geamurilor, ușilor (inclusiv ale ușilor lifturilor) și butoanele interfoanelor și lifturilor”. Toată această problemă cade acum în sarcina autorităților locale, iar cele timișorene se declară depășite de situație.

„Avem peste 10.000 de scări bloc existente în oraș și nu știu câte curți. Nu avem timp să facem dezinfecție peste tot și putem câștiga numai împreună. Până când reușim noi va dura foarte mult, e responsabilitatea fiecărui proprietar. Eu îi rog pe stimații timișoreni să se ocupe fiecare de casa scării proprie și noi vom veni în ajutorul lor”, a declarat, ieri, Nicolae Robu. Edilul s-a plâns și că municipalitatea nu prea are de unde să cumpere dezinfectanți, pentru că „toată planeta are nevoie”, și că aceștia s-au scumpit foarte mult, unii și de cinci ori. Primarul Timișoarei și-a îndulcit ulterior spusele, precizând că se va face dezinfecție, dar nu se știe când.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Dezinfectarea blocurilor, la mâna asociațiilor de proprietari

 1. Poate soluția este să mai angajati ceva pe la primărie , macar vreo cîteva sute de persoane , pentru aceste măsuri,ca cele vreo 800 care sint acum sînt insuficienți , si acum stau acasa , pardon , lucrează de acasa , pe salariul integral , poate ar trebui sa ii puneti la,munca , acum este timpul sa fie într-adevăr în sprijinul cetățenilor, acum este momentul sa demonstreze ca sint intradevar utili , si nu sint numai niste plimbatorii de hirtii ,asa cum ar trebui de fapt , ei fiind departe , la ani lumina de acest deziderat .

 2. Primarul este nr1 si trebuie sa tina cont de sănătatea populației sa si faca treaba asa cum spune președintele Romaniei.
  Nu intra în obligația asociațiilor de proprietari.

 3. Domnule Primar,

  Asta inseamna sa nu fi prevazut obligatia infintarii Asociatiilor de Proprietari in toate imobilele cu peste 2 proprietari. Nu ai interlocutor cu personalitate juridica. Nu poti legifera, nu poti da acces la credite, finantari pt. restructurarea imobilelor in paragina. Nimeni nu respecta „recomandarile” dar nu ai nici un instrument ca sa impui nimic, totul este „ad libitum”, daca vrei. Micile reparatii la fatade, acoperisuri sau instalatii se realizeaza la negru, la cel mai bun ofertant. Nici vorba de proiecte sau autorizatii. Conflictele sunt transformate in cauze si plingeri intre cei care au posibilitati si ar dori sa faca ceva si cei la limita subzistentei care nu doresc si te obliga la standardul cel mai de jos (au putere prin negarea semnaturii) sau, mai rau in abuzuri de tot felul. Fara asociatie, nu-i poti obliga la nimic. Fara asociatie nu exista nici o autoritate!
  Consecinta: cade totul in ruine, fatade vai de ele, gradini si curti ale tuturor si a nimanui, spatii verzi din fata imobilelor , neingrijite.
  Acum mergeti si spuneti-le acestor nepasatori cronicizati sa dea cu dezinfectant. E de ris daca n-ar fi de plins.

 4. Fiți serioși. Cine? Nesimtitul din fruntea primăriei împreună cu clica din jurul lui să se ocupe? Pasează responsabilitatea altora. Gunoiul asta nu știe decât să cheltuie banii publici aiurea pe tâmpeniile pe care le visează și să pompeze bani în companii falimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.