Dezastru pentru angajaţi şi angajatori! Ce se întâmplă cu concediile medicale

concediu medical 1

Dezastru pentru angajaţi şi angajatori! Decontarea concediilor medicale este pusă sub semnul întrebării, odată cu abrogarea articolului 75 din Codul Fiscal.

Respectivul articol prevedea ca Fiscul să deducă contribuţia la CASS a angajatului aflat în concediu medical în momentul emiterii deciziei de regularizare a sănătăţii.

Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenţia că abrogarea respectivului articol duce la concluzia că această cheltuială nu ar mai fi deductibilă.

angajare giroc

„Concret, Codul Fiscal prevedea că angajatorul plăteşte concediul medical salariatului, urmând ca la regularizare, Casa de Sănătate sau, mai nou, Fiscul să-i deconteze cheltuiala. Adică, angajatorul plătea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, sumă care i se scădea din contribuţiile la sănătate pe care le plătea luna următoare. Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai decontează angajatorului, punându-se sub semnul întrebării achitarea către angajat a sumei aferente concediului medical”, a declarat av. Gheorghe Piperea.

Sursa: Kanal D


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *