Dezastru în piețe, în plină epidemie de coronavirus. Județul din vestul țării unde au fost date amenzi uriașe. Video!

veterinari

Carne și legume stricate și produse care nu aveau actele de proveniență sunt doar câteva dintre neregulile găsite de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în mai multe piețe din județul Hunedoara. Două piețe au fost închise și au fost date amenzi în valoare de 44.000 lei, se arată în comunicatul ANPC.

Imagini din timpul acțiunilor de control desfășurate de comisarii CJPC Hunedoara la operatorii economici care își desfășoară activitatea în piețele agroalimentare și la operatorii economici din municipiile Petroșani, Vulcan și Lupeni.

Imagini din timpul acțiunilor de control desfășurate de comisarii CJPC Hunedoara la operatorii economici care își desfășoară activitatea în piețele agroalimentare și la operatorii economici din municipiile Petroșani, Vulcan și Lupeni.

Publicată de ANPC pe Luni, 18 mai 2020

Controale de amploare în mai multe piețe din Hunedoara  unde cei de la ANPC au găsit o serie de nereguli.

CITEȘTE ȘI: Parinții își pot lua zile libere până la terminarea anului școlar. Legea a fost promulgată

” Dintre neregulile depistate de comisarii CJPC Hunedoara, menționăm: – existența la vânzare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depașită sau care prezentau modificări organoleptice; – lipsa informării consumatorilor asupra țării de origine, precum și a categoriei de calitate a legumelor și fructelor comercializate; – comercializarea unor produse de panificație-patiserie fără menționarea pe ambalaj a ingredientelor cu caracter alergen și a declarației nutriționale,” se arată în comunicatul transmis de ANPC.

Comisarii le-au aplicat sancțiuni celor care nu au respectat măsurile de siguranță ale alimentelor. Au fost controlați 21 operatori economici cărora le-au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale în valoare de 44.000 lei şi 9 avertismente. De asemenea, pentru piața SC Agroaliment SRL Vulcan și Piața Agroalimentară Vulcan, în afara amenzilor contravenționale, a fost aplicată și măsura complementară de suspendare temporară a activității dat fiind că, la momentul controlului, din cele două locații lipseau marcajele de distanțare socială necesare în condițiile speciale impuse de pandemia cu Covid-19.

Cei de la ANPC au anunțat că vor continua seria verificărilor în piețele și magazinele din țară, iar cei care încalcă regulile vor fi aspru sancționați.

sursa: libertatea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *