Descinderi în Timiş la persoane care racolau minore în vederea practicării prostituţiei

Peste 20 de descinderi au loc, marţi în Timiş, Dâmboviţa, Argeş şi Ilfov, procurorii DIICOT vizând o reţea specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Grupul infracţional care activa în judeţele Timiş, Argeş şi Dâmboviţa s-a constituit încă din 2013. Victimele au fost atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupului,fiind racolate prin metoda ”lover boy” încă din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate.

Ulterior, persoanele vătămate erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie și Germania.

Tinerelor li se promitea faptul că banii obținuți din practicarea prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, membri ai grupului infracțional organizat, însă de cele mai multe ori aceștia racolau și alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor țări, sub supravegherea membrilor grupului.

Suspecţii obişnuiau să achiziționeze bunuri înregistrate pe numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le câștiga încrederea. Totuși, în permanență membrii grupului își exercitau controlul asupra victimelor, în fapt fiind adevărații beneficiari ai bunurilor.

Oamenii legii au stabilit că doi suspecți, soț și soție, erau liderii segmentului care funcționa în Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcționa în Germania, iar un alt membru al grupului își desfășura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracțional organizat la începutul anului 2017, cu intenția de a dezvolta gruparea infracțională pe teritoriul acestui stat.

Activitatea infracțională desfășurată în Irlanda, Marea Britanie și Germania era sprijinită prin activități de racolare și exploatare interne de către alţi membri ai grupului. Nu mai puţin de 46 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Sstructura Centrală, pentru audieri.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns