Descătuşare violetă în repriza secundă >> SCM Politehnica Timişoara – Minaur Baia Mare 32-26 (15-14)

handbal Poli Minaur

Handbaliştii alb-violeţi au început cu dreptul seria cu Minaur Baia Mare din faza secundă a play-off-ului Ligii Naţionale.

Băieţii lui Pero Milosevici au depăşit clar, miercuri, scor 32-26 (15-14), la sala „Constantin Jude”, formaţia maramureşeană, deşi nu au beneficiat nici de această dată de aportul jucătorilor Cristian Fenici, Vuk Milosevici şi Didi Hrimiuc, în continuare accidentaţi.

Mai mult, Andrei Păiuş a fost eliminat în minutul 6 şi a urmărit restul partidei din al doilea rând al tribunei.

De altfel, întreaga primă repriză a fost una cu mulţi nervi pe parchet şi pe băncile tehnice. După ultima sirenă, tehnicianul muntenegrean al Politehnicii a intrat pe teren pentru a-i reproşa ceva unuia dintre arbitri, după care s-a răstit la observator.

Actul secund a adus liniştea în tabăra alb-violetă. Timişorenii s-au desprins încet şi sigur, având un avantaj maxim de opt lungimi, consemnat în minutul 53, la 30-22.

Diferenţa la final putea fi mai mare, însă precizia de la mare distanţă nu a fost punctul forte al gazdelor în partida de ieri. La multe acţiuni ofensive, maramureşenii au renunţat la portar căutând să se apropie pe tabelă, iar câteva intercepţii ale handbaliştilor în alb-violet nu au putut fi concretizate cu gol din propria jumătate de teren.

Deznodământul a fost totuşi favorabil bănăţenilor, care sunt favoriţi la câştigarea seriei pentru o clasare cât mai bună în zona locurilor 5-8.

Marcatorii grupării SCM Politehnica Timişoara au fost Marjanovici (6g), Santeiu (6g), Şania (6g), K. Milosevici (5g), Lasica (3g), Orbovici (2g), Neamţu (2g), Păiuş (1g) şi Savici (1g).

„Am muncit mult pentru această victorie, nu se poate câştiga nici o partidă fără multă muncă. Avem probleme de lot, Cristian Fenici nu va mai juca în acest sezon, Vuk Milosevici urmează să revină pe teren, a lipsit şi Didi Hrimiuc… Sunt unii jucători care luptă mult pentru acest club chiar dacă nu sunt plătiţi la zi, însă sunt şi alţii la care nu mi-au plăcut unele lucruri. Una peste alta, este o victorie meritată, sunt mulţumit, am folosit toţi jucătorii disponibili. Am evoluat mai bine în repriza secundă, păcat că nu am marcat la cele cinci aruncări din preajma semicercului nostru. Ştim că vom fi plătiţi, nimeni nu protestează, muncim cu toţii. Mă gândesc şi la următorul sezon, am reuşit să-l acontăm pe Marius Sadoveac. Nu avem bugetul altor echipe din campionat, dar deţinem şi noi atuuri”, a declarat la final Pero Milosevici.

Partida a doua dintre cele două formaţii va avea loc duminică, de la ora 17, în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns