Decizie fără precedent într-o comună de lângă Timișoara

Decizie fără precedent într-o comună de lângă Timișoara

Decizie fără precedent într-o comună de lângă Timișoara

Gradul de interacțiune al mediului rural cu tehnologia modernă a atins cote nebănuite în urmă cu o generație, punând administrațiile locale în fața adoptării unor decizii mai puțin tradiționale pentru lumea satului.

În comuna timișeană Remetea Mare, problema de rezolvat este generată de echipamentele de telecomunicații, răspunsul edililor materializându-se, la ultima ședință a consiliului local, printr-o hotărâre de reglementare a modului în care pot fi amplasate antenele și echipamentele de telefonie pe raza acestei unități administrativ-teritoriale.

CITEȘTE ȘI: O nouă minivacanţă, în iunie

Astfel, remețenii nu mai acceptă amplasarea acestui tip de echipamente în  comună, în vecinătatea unităților de învățământ și de sănătate publică, impunând operatorilor de comunicații să obțină avize de la Autoritatea de Sănătate Publică, de la poliție și protecția mediului, de la toți locuitorii situați pe o rază de 200 de metri și, deloc în ultimul rând, de la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Decizie fără precedent într-o comună de lângă Timișoara

  1. Foarte bun exemplu de reactie civica la asaltul tehnologic fara discernamant al marilor companii de telecomunicatii, interesate doar de maximizarea profiturilor.

  2. Un exemplu stralucit cum politicul face rau voind sa faca bine, pentru ca nu se pricep. Radiatiile electromagnetice emise de antene dar mai ales de telefoanele puse la ureche langa creier, vor creste. Companiile vor pune antenele pe camp. Distanta fata de abonati va creste. Semnalul va fi mai slab. Telefonul in loc sa emita 0,01W va functiona la 2W.

  3. Tara de autisti.
    In locul operatorilor de telefonie mobila i-as lasa pe neandertalieni fara acoperire de semnal. Nu vrei antena? Nu-i bai, vezi ca ai semnal colea pe deal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *