Decizia Guvernului privind graţierea şi modificarea Codurilor penale a scos oamenii în stradă. Peste 1.500 de timişoreni, în Piaţa Victoriei

Peste 1.500 de timişoreni au ieşit să protesteze, marţi noaptea, în Piaţa Victoriei faţă de ordonanţa privind modificarea Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea.

Oamenii au scandat „La puşcărie”, „Demisia” şi „Jos Guvernul”, cerând demisia Executivului şi alegeri anticipate.

Proteste similare au loc şi în alte oraşe ale ţării, dar şi în Capitală, în faţa sediului Guvernului strângându-se circa 10.000 de oameni.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Klaus Iohannis: E o zi de doliu pentru statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției

Președintele Klaus Iohannis afirmă că este o zi de doliu pentru statul de drept, care a primit o lovitură de la adversarii justiției, făcând referire la proiectele privind justiția adoptate, marți, în ședința de Guvern.

„Dragi români, astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției”, a scris șeful statului pe Facebook.

El susține că Guvernul PSD-ALDE a ignorat „visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție”.

„Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege. Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!”, arată președintele Iohannis.

Șeful statului precizează că recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.

„Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept. În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției. Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece”, subliniază șeful statului.

El susține că „sfidarea PSD la adresa poporului este deplină”, punctând că social-democrații uită un lucru esențial și anume faptul că „valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură”, ci aparțin tuturor românilor.

„De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țara eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”, conchide președintele Iohannis.

Sursa: agerpres.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

6 Comments
Pompiliu 1 februarie 2017
P Proști sau PorciS Scârbă totalăD Derbedei de teleorman
ADRIAN 1 februarie 2017
BRAVO GUVERNULUI NU NEAPARAT PENTRU ORDONANTA DE URGENTA SI PENTRU FAPTUL CA NU CEDEAZA UNEI MASE MANIPULATE ......AM AUZIT EU BINE CE A SPUS DOMNUL HELLVIG IN URMA CU CATEVA ZILE LA STIRI CA VA RAMANE LOIAL PRINCIPILOR CLUBULUI DE LA BERNA PAI ATUNCI DOMNUL IOHANNIS CINE ESTE DE FAPT IMI DORESC O ROMANIA CU UN PREMIER MACAR CAT AL UNGARIEI ORBAN ADICA PATRIOT SI NATIOALIST PENTRU TARA SA ...BRAVO PSD.
Alexandru Valeriu 1 februarie 2017
Numar nesemnificativ fata de numarul locuitorilor din Timisoara ceea ce confirma votul din 11 decembrie si ca banii sorosisti si neonazisti au inceput sa se imputineze . Curand argintii vor lipsi cu desavarsire si protestatarii vor trebui sa mearga la locuri de munca .