DECIZIA care îi vizează pe toţi şoferii români care pleacă cu maşina în străinătate. Nu pot SCĂPA în niciun fel

amenda strainatate

În plină perioadă a concediilor în care foarte mulţi români pleacă în străinătate, autorităţile române au luat o decizie care îi vizează pe toţi cei care călătoresc în afară cu maşina.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar putea modifica legea care permite identificarea şi sancţionarea şoferilor români care încalcă regulile de circulaţie în străinătate. Ţările unde şoferii români pot fi sancţionaţi, fără să mai poată scăpa de sancţiune în România, includ acum şi Marea Britanie, Irlanda, Danemarca şi Elveţia, ţări care lipseau din lege.

Directiva europeană pe baza căreia a fost adoptată şi legea românească trebuia să intre în vigoare din luna mai, însă MAI a lansat-o în dezbatere publică abia în iulie, cu noile prevederi incluse în legislaţia europeană, conform avocatnet.ro.

Modificările legii privind schimbul de informaţii între statele europene privind sancţiunile pentru şoferi prevăd printre altele şi că autorităţile române nu vor mai trimite amenzile la domiciliu dacă nu primesc un răspuns sau dacă nu au putut contacta şoferii sancţionaţi.

Legislaţia actuală permite sancţionarea şoferilor români pentru mai multe contravenţii atunci când circulă în străinătate: depăşirea vitezei legale, nefolosirea centurii de siguranţă, conducerea sub influenţa alcoolului, nerespectarea culorii roşii a semaforului, conducerea sub influenţa stupefiantelor, nefolosirea căştii de protecţie în cazul motocicliştilor, folosirea unei benzi interzise, folosirea ilegală a unui telefon mobil sau a altor dispozitive de comunicare în timpul conducerii.

Sursa: gandul.info


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *