Debut cu dreptul pentru spotivii timișeni

Vlad Neaga şi Alexandru Szekely, sportivi legitimaţi la ACS Dumbrăviţa, au concurat în weekend-ul trecut în campionatul balcanic şi în cel naţional individual de motociclism viteză, pe circuitul de la Serres (Grecia).

Pentru Neaga, care a participat la clasa „Formula 600”, a fost prima cursă la disciplina menţionată. Acesta pilotează o motocicletă Kawasaki ZX-6R, având numărul de concurs 194.

Cu toate că parcursul său a fost plin de emoţii şi presărat cu unele evenimente neplăcute, tânărul pilot dumbrăviţean a avut un parcurs remarcabil.

La prima intrare pe circuit, motocicleta sa a refuzat să pornească, întrucât acumulatorul s-a descărcat subit.

Apoi, în celelalte două antrenamente rămase, el şi membrii echipei sale au încercat să facă setările cele mai bune. Neaga a reuşit să înveţe configuraţia circuitului, să frâneze tot mai bine şi să se înscrie din ce în ce mai corect pe trase.

În a doua zi, la antrenamentele de calificări, viteza a crescut tot mai mult, acesta reuşind să obţină cel mai bun timp al piloţilor din campionatul naţional şi al şaptelea din întrecerea balcanică.

Cursa de sâmbătă a încheiat-o pe prima poziţie în campionatul naţional şi pe şase în cel balcanic.

Din cauza unei neconcordanţe între regulamentele celor două competiţii referitoare la folosirea anvelopelor, el a fost descalificat.

Cu toate acestea, pregătirile pentru cursa de duminică au continuat şi rezultatele nu au întârziat să apară. La încălzire, Vlad Neaga a încheiat primul, cu cel mai bun timp, atât în campionatul balcanic, cât şi în cel naţional.

A obţinut din nou locul întâi în CN şi poziţia a şasea în concursul internaţional. A fost o cursă cu multe depăşiri şi cu un acroşaj din care a rezultat o tobă îndoită şi urme de anvelope pe costumul de pilotaj.

Vlad Neaga este campionul en-titre al supermoto-ului din România, la clasa S Open, iar de anul acesta participă şi la cursele de viteză la clasa F 600.

Alexandru Szekely, vicecampion naţional la supermoto SOpen, a participat şi la curse de viteză în afara campionatului naţional.

El pilotează o motocicletă BMW S1000 RR, având numărul de concurs 126. În acest sezon competiţional, Szekely a hotărât să participe la Formula 1000, înregistrând la rândul său rezultate de excepţie.

În prima etapă s-a clasat primul în campionatul naţional şi pe zece în cel balcanic, iar în runda următoare a fost primul şi, respectiv, al şaselea.

Următoarea cursă a celor doi piloţi va fi una de supermoto – prima etapă a Campionatului Naţional Individual de Supermoto – şi se va desfăşura la Arad în zilele de 28 şi 29 aprilie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns