De luni, vremea se schimbă radical

Val de aer rece în Banat! Temperaturile vor scădea până la 2 grade

De luni, vremea se schimbă radical

La începutul săptămânii viitoare, chiar de luni, 27 martie, aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei, scrie digifm.ro.

Meteorologul ANM Mihai Timu a declarat pentru Digi24 că vor fi alternanțe termice în perioada următoare.

„Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz.

CITEȘTE ȘI: În ce țară se pensionează oamenii cel mai devreme? România, printre țările din Europa unde populația se pensionează cel mai târziu

Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia.

În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării.

Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia.

În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius. Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare.

Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest.

Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est. Marți și miercuri în toată țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3 – 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță.

Vântul se va intensifica treptat, așa că la începutul săptămânii viitoare ajungem să avem rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est.

La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. Totodată, vor fi precipitații. Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte vor fi lapoviță și ninsoare”, a declarat Mihai Timu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *