De la terasă temporară, la restaurant ilegal

Corpul de control al președintelui Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, a făcut o verificare la restaurantul aflat chiar la intrarea în Muzeul Satului Bănățean. Acesta ar fi trebuit să rămână doar o terasă temporară pe timpul verii, dar a devenit un restaurant cu specific rustic și s-a extins pe terenul muzeului, fără să aibă nici o înțelegere cu CJT, așa cum ar fi fost legal.

„Concluziile controlului ne-au determinat să ne adresăm instituțiilor statului. Am trimis către poliție tot ceea ce am considerat că e în afara legii la Muzeul Satului Bănățean. Vorbim despre celebra terasă care a început în 2009, dintr-o dorință aprobată de a fi un spațiu temporar, pe durata verii. În timp, toată acea construcție s-a transformat dintr-una temporară într-una definitivă. Ciudat este că toate lucrurile ce țin de patrimoniul consiliului județean trebuie să se întâmple prin hotărâre de consiliu județean. Nu au existat, în nicio legislatură, hotărâri care să ne ducă în parteneriat cu firma care are terasa”, a declarat ieri Grindeanu.

Președintele CJT mai crede că nu el trebuie să facă pe polițistul, ci organele în drept vor trage concluziile necesare, după ce vor cerceta cele întâmplate la Muzeul Satului. Instituția județeană va pune la dispoziția poliției toate documentele care i se vor solicita.

La „terasa” de la Pădurea Verde există multe lucruri neclare, inclusiv faptul că Primăria Timișoara a emis o autorizație de construire pe care consiliul județean, proprietarul de drept al terenului, nu a solicitat-o, CJT neavând nici un fel de parteneriat cu cei care dețin restaurantul.

Conform paginii de internet a acestuia, restaurantul de pe teritoriul Muzeului Satului Bănățean se numește „La Pădure” și nu seamănă deloc cu o construcție temporară sau cu o simplă terasă.

restaurant Timisoara

Spațiile interioare sunt destul de ample, iar aici au loc petreceri organizate, cu „muzică populară autentică”. Aici „te întâlnești cu tradiția într-un mod unic și original: casele vechi românești din Muzeul Satului te așteaptă la un pas distanță. Iar grădina zoologică a orașului din apropiere poate fi un punct de vizitat în plimbarea de weekend cu familia”.

Din păcate, toate aceste minunății se întâmplă fără respectarea prevederilor legale. O întrebare pe care președintele CJT nu a pus-o încă, sau cel puțin nu în mod public, este de ce din 2009 până în prezent nu a solicitat nimeni respectarea legalității, în acest interval fotoliul de șef al instituției fiind ocupat de alți doi importanți politicieni ai județului, cărora li se adaugă și alte persoane care cunoșteau situația.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

4 Comments
alex 28 iulie 2016
EEEE si blestemele la adresa patronului se aduna mare jeg o fost si o sa fie Dumnezeu nu doarme dar ca uneori prea putin si prea tarziu ! da ma rog institutile statului nu fac controale si la restul firmelor si mai ales cati dintre patronii respecta cele 8 ore de munca si cati platesc suplimentarele si multe defecte si da se vede ca ii o atentionare si o batalie intre doi Sacali zis si HOTII >.
Contribuabil 28 iulie 2016
Probabil un finantator al campaniei electorale a d-lui Grindeanu construieste vis a vis de terasa in cauza un restaurant de jumate de milion de euro si...nu accepta concurenta
alex 28 iulie 2016
A, domnule Grindeanu, ce dracu, ma!!! NU ti-a picat si tie o manevra s-au de-o excursie cu patronu si acuma ce-ai suparat un picut pe patronu teresei.
Stejarel 27 iulie 2016
Copy-paste terasa din parcul Alpinet. Autorizatia emisa de primarie pentru un teren al CJT este nula! Cat priveste caracterul temporar al terasei avem (din nou) un copy-paste de la cocioabele pe post de terase din complexul studentesc. Daca in centrul orasului, politia municipala cu birou in complex si mai nou politia locala se ascund la umbra si nu vad legea calcata in picioare de patronii dughenelor infecte ce sa mai vorbim de lege in padure...poate doar elefantul de la zoo va face ordine!