De la Sibiu la Nădlac, pe autostradă, la anu’…

autostrada 16

… și… la mulți ani! Câteva imagini recente din zona Lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, făcute publice de Asociația „Pro Infrastructură”, dezvăluie noul amplasament al Drumului Național 68A, precum și sensul giratoriu care va prelua și breteaua de conectare dintre DN68A și A1.

Această bretea va fi construită după ce traficul pe drumul național va fi redirecționat pe noul traseu. Din imagini pot fi observate și cele două ecoducte (pasaje pentru animalele mari) de pe acest lot.

„După numeroase bâlbe și tergiversări ale autorităților, blocaje birocratice, negocieri contractuale, dar și probleme de ordin tehnic (cum ar fi cele de la nodul Ilia), se pare că acest proiect intră, în sfârșit, în linie dreaptă. Nu va fi deschis prea curând, dar măcar ce a fost mai greu a trecut, cele mai dificile probleme fiind, în bună parte, depășite”, consideră reprezentanții asociației.

Aceștia sunt de părere că o estimare optimistă ar indica luna august 2018 pentru finalizarea segmentului de autostradă în lungime de 21,14 kilometri dintre Holdea și Ilia. Pentru porțiunea Ilia-Șoimuș, termenul ar fi 2019, cel mai devreme decembrie 2018.

Totuși, nici măcar până în 2020 nu avem șanse să circulăm între Nădlac și Sibiu pe autostradă, întrucât bucata dintre Margina și Holdea nu va fi terminată până atunci. Reamintim că pe lotul respectiv vor avea loc lucrări necesare traversării unui munte, ceea ce implică peste trei kilometri de lucrări specifice.

Dacă pentru alte țări „înțeparea” unui munte și traversarea acestuia de o șosea de mare viteză nu pare să fie o problemă, la noi lucrurile sunt mai complicate, cel puțin din punct de vedere birocratic. Pe porțiunea cu tuneluri nu există, deocamdată, nici măcar autorizație de construire, iar la guvern miniștrii transporturilor nu au viață lungă pe scaune…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “De la Sibiu la Nădlac, pe autostradă, la anu’…

  1. Care munte domnule? Acolo este un deal. Parerea mea este ca inca nu s-au inteles la comisoane. Stiu ca sunt cam rautacios dar asta e sentimentul meu. PS: Bagati viteza ca vrem sa mergem pe autostrada pana la Sibiu

Lasă un răspuns