De două ori argint pentru şahiştii de la Medicina

Două clasări pe locul secund a obţinut CS Studenţesc Medicina Timişoara la Campionatul Naţional de Şah pe echipe.

Campioană la masculin anul trecut, reprezentanta oraşului de pe Bega a ratat un nou titlu la „mustaţă”. Diferenţa dintre Politehnica Iaşi, învingătoarea întrecerii ce s-a desfăşurat zilele trecute la Sovata, şi Medicina Timişoara s-a făcut la meciul lui Marius Manolache din penultima rundă, în care s-au înfruntat sportivii celor două cluburi studenţeşti.

Au mai luat loc la masă Yuriy Kuzubov, Mihail Marin, Vladimir Baklan, Dorian Rogozenco, Radu Toma, Teodor Anton şi Ştefan Tomici.

Pe locul al treilea s-a clasat o altă echipă din capitala Banatului, CSU Universitatea de Vest.

La feminin a fost un pas în faţă comparativ cu ediţia precedentă. Şahistele mediciniste Elisabeth Paehtz, Luminiţa Cosma, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu şi Mălina Aciu au încheiat pe treapta a doua, mai bine faţă de bronzul obţinut în 2017. Şi în competiţia fetelor prima clasată a fost Politehnica Iaşi. De altfel, cele două cluburi din vestul şi estul ţării sunt singurele care aliniază două echipe (masculin şi feminin). Podiumul a fost completat de CSM Bucureşti.

„Îi felicit pe toţi componenţii lotului pentru dăruirea şi modul în care au luptat la acest concurs. Ne-a lipsit puţin noroc, de această dată şansa a fost de partea echipei din Iaşi. Suntem obişnuiţi doar cu locul întâi, a fost o luptă strânsă pentru primul loc, dar nu tot timpul reuşeşti să te clasezi cel mai sus. Echipele noastre au luptat până la capăt, însă, ca în orice derby, poţi să câştigi şi la fel de bine poţi să pierzi. O scăpare a lui Marius Manolache a dus la egalitate în loc de victorie în meciul cu Politehnica Iaşi”, ne-a declarat directorul CS Studenţesc Medicina Timişoara, Ioan Mărăşescu.

Pentru şahişti urmează participarea la ediţia cu numărul şapte a Memorialului „Pius Brânzeu”, competiţie programată de marţi până duminică în sala „Hyperion” a studenţilor medicinişti.

Printre străinii care vor participa se află şi câştigătorul Openului Internaţional „România 100”, ucraineanul Ihor Nester. Nu va lipsi nici Marius Manolache, campionul din 2016. Până în prezent s-au înscris 66 de şahişti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns