De ce şcolile se închid, dar creşele şi after-school-urile rămân deschise? Răspunsul autorităţilor

Orban, despre închiderea şcolilor: Creşele și after school-urile pot rămâne deschise

After-school-urile au respectat măsurile sanitare și nu au avut cazuri de COVID-19 și, în plus, sunt un ajutor pentru părinți, afirmă premierul Ludovic Orban. El a fost întrebat de ce şcolile au fost închise, iar after-school-urile rămân deschise şi dacă există un risc de infectare mai mic la after- school, potrivit hotnews.ro.

“Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei, creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem, au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Nu au fost cazuri, cel puţin pe analizele pe care le-am primit, ceea ce înseamnă că au respectat regulile”, a afirmat, miercuri, Ludovic Orban.

CITEŞTE ŞI: Analiza specialiștilor: Numărul maxim de cazuri de COVID-19 în România va fi atins la sfârșitul lunii noiembrie

El a spus că mulţi părinţi sunt ajutaţi de aceste after-school-uri şi atât timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare, nu s-a considerat necesară închiderea lor.

“Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să îşi desfăşoare activitatea profesională şi atât timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare, nu am considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, a adăugat Orban.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns