De ce este necesar USR în politică? (P)

De ce este necesar USR în politică? (P)

De ce este necesar USR în politică? (P)

Uniunea Salvați România (USR) a adus o schimbare semnificativă pe scena politică din România, după mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Această schimbare a venit prin implicarea tinerilor în politică.

A demonstrat că este posibil să faci politică fără compromisuri morale și fără legături corupte cu vechile structuri politice.

Fără penali în funcții publice: un principiu moral de bază

Una dintre cele mai importante realizări ale USR a fost campania „Fără penali în funcții publice.” Lansată în colaborare cu societatea civilă, această campanie a strâns peste un milion de semnături.

Scopul acestei inițiative a fost clar: eliminarea din viața publică a persoanelor condamnate penal, asigurându-se astfel că funcțiile publice sunt ocupate de oameni cinstiți.

Acest principiu se aplică de anul acesta pentru toate tipurile de alegeri și reprezintă o victorie majoră pentru USR și pentru democrația românească.

Este pentru prima dată în istoria recentă când un partid politic a reușit să transforme o inițiativă cetățenească de o asemenea amploare într-o realitate juridică.

„Fără penali” este un simbol al luptei USR împotriva corupției și pentru o politică bazată pe valori morale, nu pe interese de grup.

Eliminarea pensiilor speciale: o luptă pentru echitate

USR a adus în prim-plan tema reformei sistemului de pensii speciale, o problemă care a generat multă frustrare în rândul cetățenilor.

Campania pentru eliminarea acestor pensii, care sunt considerate privilegii nedrepte, a strâns peste 500.000 de semnături.

Datorită presiunii constante exercitate de USR, s-a reușit eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Însă USR nu s-a oprit aici.

În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), partidul a inclus eliminarea completă a pensiilor speciale.

Dacă guvernul PSD-PNL ar fi aplicat integral PNRR, toate pensiile speciale ar fi fost eliminate, iar sistemul de pensii ar fi devenit mult mai corect și echilibrat.

Lupta USR împotriva acestor privilegii arată clar că partidul își respectă promisiunile și luptă să construiască o Românie pentru toți, nu doar pentru o elită politică sau administrativă.

PNRR: o șansă pentru modernizarea României

USR a jucat un rol crucial în elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un document strategic care pune România pe drumul modernizării într-un ritm accelerat.

Planul, în valoare de 28,5 miliarde de euro, este cea mai mare oportunitate de finanțare pe care România a avut-o în ultimele decenii.

Acesta include reforme și investiții în domenii esențiale precum infrastructura, sănătatea, educația și digitalizarea.

USR a fost responsabil de creionarea acestui plan ambițios, care dacă ar fi fost implementat integral de actualul guvern PSD-PNL, ar fi adus o schimbare majoră în standardele de viață ale românilor și în competitivitatea economică a țării.

Din păcate, actuala coaliție guvernamentală a întârziat sau chiar blocat unele dintre măsurile incluse în PNRR.

Ba mai grav, a folosit PNRR ca țap ispășitor pentru măsuri nepopulare sau că scuză pentru propria incompetență.

USR continuă să ceară aplicarea urgentă a reformelor din PNRR. Modernizarea României nu mai poate aștepta.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, realizat de TIMPRESS SA,  cod unic CMF 11240015

 


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “De ce este necesar USR în politică? (P)

  1. fara penali in functii publice a fost o manipulare ordinara ce a prins doar la minti… simpatice🤪

    dar eu tot n-am inteles ce-s aia „penali”, unii carora le face cine vrea cand vrea un dosar penal sau unii condamnati definitiv? si daca-s condamnati definitiv, ce rost are initiativa „cetateneasca”? ca e de ceva vreme prevazuta in lege posibilitatea interdictiei de a candida, dar asta o stabileste judecatorul, nu usere🤪. si tot n-am inteles ce-s alea „functii publice”, unele unde dai concurs sau unele unde cetatenii decid daca ajunge individul? treaba cu profesia iara e reglementata, a se vedea cazurile de medici prinsi cu spaga si eliminarea lor din spitalele de stat.
    eu zic ca de-aia-s procesele publice, ca cetateanul sa poata avea alta parere decat instanta, si sa aleaga pe cine vrea. As putea sa dau aici exemplu din America (democratie, nu? in teorie macar🤪) pe nea Trump, care dupa parerea useristilor s-ar incadra probabil la a fi „penal”, dar majoritatea a decis altceva.

    #idiocracy🤪

  2. ……”A demonstrat că este posibil să faci politică fără compromisuri morale și fără legături corupte cu vechile structuri politice.”

    Ma faceti sa rad, voi chiar credeti ce sustineti…la cita coruptie a fost aratata doar aici, in ziar ?

    Si sunt convins ca e doar o micaaa parte…

    Penibili daca cred ca mai prinde asa ceva la cei intregi la cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *