De astăzi, se redeschid teatrele, restaurantele și cinematografele. Barurile și discotecile rămân închise

cinematograf

Guvernul a decis deschiderea restaurantelor, de la 1 septembrie, dar şi reluarea activităţii cinematografelor şi a instituţiilor care organizează concerte sau spectacole, cu respectarea mai multor măsuri.

La o masă în restaurant pot sta cel mult şase persoane, iar între mese trebuie păstrată o distanţă de minimum doi metri. Dacă se poate, vor fi organizate culoare unice pentru circulaţia clienţilor, iar meniurile, olivierele şi solniţele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta.

Activitatea poate fi reluată în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Intrarea în restaurant se face pe baza unui ”triaj observaţional”, iar persoane cu semne vizibile de afecţiune respiratorie nu vor fi primite în localuri.

„Administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă”, au decis autorităţile.

Dacă se poate, vor fi organizate culoare unice pentru circulaţia clienţilor, iar meniurile, olivierele şi solniţele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta şi se dezinfectează după fiecare client.

Consumarea de produse în picioare este intersiză.  În plus, este interzis dansul în restaurante, pentru a reduce interacţiunea între persoane.

Totodată, Guvernul a decis reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Atât în cazul restaurantelor, cât și atunci când vorbim de cinematografe, în cazul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot decide restricționarea, închiderea sau deschiderea unităților.

La nunți și botezuri pot participa, în interior, 50 de oameni

Tot de la 1 septembrie creşte numărul persoanelor care pot participa la evenimente private.

Noile norme stabilesc că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Rămân închise în continuare barurile, cluburile şi discotecile.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *