Dascălii din Timiș vor primi luna aceasta doar jumătate din salariu

dascali

Dascălii din Timiș vor primi luna aceasta doar jumătate din salariu. Virgil Popescu, liderul Sindicatului Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș, a declarat că nu sunt bani suficienți pentru salariile cadrelor didactice:

”În județul Timiș situația e mai gravă decât în alte zone. De exemplu, în București nu sunt probleme cu plata lefurilor și nici în alte zone. Noi suntem mai speciali. Cert este că mulți dascăli vor primi în 14 noiembrie doar 48 la sută din salariu, în timp unele școli vor putea să plătească lefurile integral”.

Virgil Popescu spune că problema e creată la nivelul Ministerului Educației, care acum trebuie să fuzioneze cu cel al Cercetării.

”Banii se vor putea aloca doar după o rectificare bugetară, iar pentru aceasta e nevoie de o ordonanță de urgență. Până acum, clasa politică a fost ocupată cu alegerile și nu a avut timp de noi.  Acum, să vedem ce vor face în continuare…”, a mai spus Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Dascălii din Timiș vor primi luna aceasta doar jumătate din salariu

 1. La câte mitinguri a fost doamna de mai sus? 50 de persoane câte participă la proteste nu pot rezolva problemele sistemului! E usor să comentezi , de blamat , fără să te implici !

 2. Poate ar trebui sa mai transformați unele ,, licee ,, , numite si ,, tehnologice ,, din acelea care de vreo 8 ani au promovabilitate undeva intre 0 si 1 la suta în școli profesionale si atunci se mai reduc orele de română , matematica , istorie , geografie etc , si implicit numărul de profesori , problema va fi sa gasiti maistrii instructori ,, meseriași,, nu tot felul de domnișoare sau doamne transformate peste noapte în mari ,, meseriași,, , ca se cauta muncitori calificati sau mai putin calificati ,, in draci ,, , nu trebuie sa stie integrale si fizica cuantica , trebuie sa le placa munca si sa stie ceva meserie , în rest , sa auzim numai de bine , reduceri si la entitatea numita ,, inspectorat ,, , poate foarte bine sa functioneze si cu jumatate din angajati .

  1. Nu se mai plătesc salarii de profesori, ci doar de maiștri, dar este nevoie de investiții în utilajele pe care să se facă practică. Dacă vrei tractorist care să lucreze pe combina computerizată, dotează școala profesională cu o astfel de combină, să aibă elevii pe ce practica, căci teoria singură nu formează lucrători.

 3. Vreau să te întreb ,,tovarășe” Popescu dacă ești și liderul de sindicat personalului auxiliar și nedidactic?

  Pentru noi nu se poate face nimic… nici spor neuro, nici spor de ecran, nici spor pentru condiții vătămătoare pentru personalul nedidactic, doar contribuția la sindicat.

  Ce poți face este să creezi PANICĂ, să învrăjbești oamenii.

  Crezi că județul Timiș nu mai are altă peroană care ar putea fi reprezentantul nostru. De ce nu ai ieșit la pensie când trebuia? Cu regret nu mă pot adresa cu ,, domnule”

 4. Inteleg ca nu sunt bani pentru salarii?
  Marea lege a salarizarii e in vigoare de acum 2 ani asa incat BUGETUL pe 2019 trebuia sa prevada suma necesara pentru plata salariilor pe intreg anul 2019!

  Nu cred ca s-au infiintat scoli noi care nu erau cunoscute in februarie ca sa fie introduse in beget si nici nu a avut loc o marire a salariilor pe ultima suta de metri!!!
  Ce are comasarea celor doua ministere cu plata salariilor?
  Cum de la bucuresti se poate si aici nu?

 5. Daca in alte zone nu sunt probleme, ceva pute la nivel local, iar sindicalistul sef nu vrea sa spuna ce. Arunca doar pisica: „clasa politică a fost ocupată cu alegerile și nu a avut timp de noi” zice stimabilul.
  Clasa politica, adica guvernul, ei fac bugetul, ei dau salarii. Si stim noi cine a fost „guvernul” pana saptamana trecuta.
  Astept o replica la articol din partea autoritatilor, sa ne lamurim si noi, astia de platim taxe.

 6. Dascalii si-au primit aceleasi salarii mari ca si lunile trecute,aceleasi sporuri si reduceri la transport,pe cand nedidacticul acelasi salarii mici si fara alte sporuri.

Lasă un răspuns