Daniel Dorobanțu, la al zecelea „concert de basm”

daniel dorobantu 1

Centrul De Cultură şi Artă al Județului Timiș din strada Emanoil Ungureanu nr. 2 va găzdui duminică, 18 noiembrie, la ora 19, cel de-al zecelea eveniment din seria „concertelor de basm” susţinute de Daniel Dorobanţu, parte din proiectul „Explorări contemporane ale tradiției”, finanțat de Consiliul Județean Timiș.
„Un basm fără cuvinte, al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna.

Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare.

Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile tale. În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii.

Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister. Acest mister și starea de mirare pe care acesta o trezește în noi sunt sursele de inspirație pentru fiecare concert de basm – un concept de concert cinematic care îi aparține muzicianului și artistului vizual timișorean Daniel Dorobanțu.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, ele îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniștie, translucidă și încântătoare.

O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt.

Cufundat în muzică, publicul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia.

Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul <<Ars Electronica>> din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și menționate în <<The New York Times>> și <<The Guardian>>.

Ca fondator al ansamblului de artă sincretică <<Thy Veils>>, este considerat un pionier al muzicii ambient în România”, subliniază organizatorii concertului de duminică, „ACT Negura”.

Preţul unui bilet este de 30 de lei, dar, întrucât numărul locurilor este limitat, cei interesaţi sunt invitaţi să-şi facă rezervări [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *