Dan Negru: „Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat și a plâns toată ziua. Apoi, la următoarele mele morți, s-a obişnuit”

Dan Negru: "Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat și a plâns toată ziua. Apoi, la următoarele mele morți, s-a obişnuit"

Omul de televiziune bănăţean Dan Negru susține, într-o postare pe Facebook, că și el a fost ”ucis” de presă, de câteva ori, în ultimii ani.

El a scris că o gafă precum cea făcută de ProTv privind anunțul morții cântăreţului Florin Salam este doar un fake news grosolan şi a apreciat că fake news-urile din media sunt tot mai rafinate, iar publicul e tot mai naiv.

„Când am murit prima dată la știri , mama s-a speriat și a plâns toată ziua.
Apoi, la următoarele mele morți, s-a obişnuit.
Moartea lui Florin Salam, a lui Piersic, a lui Zamfir sunt fake news-uri grosolane. Toate redacțiile au numerele de telefon ale celebrităților și era deajuns un apel…
Însă fake news-urile periculoase sunt alea rafinate: sprânceana ridicată a unui moderator de la o televiziune de știri, virgula dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta.
Fake news e tot mai rafinat și publicul e tot mai naiv.
Primul Fake News din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca în toate picturile să apară victorios în lupta contra adversarilor din bătălia de la Kadesh, deși el pierduse aceea bătălie.
Era secolul XII î.e.n.
Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult!”

, a scris Dan Negru pe reţeaua de socializare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *