Dan Alexa, pe Dunăre în sus…

Dan Alexa 1

La o săptămână după ce a anunţat că va continua și în eșalonul secund cu formația Dunărea Călăraşi, antrenorul Dan Alexa (39 de ani) s-a răzgândit şi a lăsat echipa pentru a se instala pe banca tehnică a unei formații situate tot lângă Dunăre, Astra Giurgiu.

Decizia fostului închizător al lui Poli Timișoara l-a dezamăgit pe Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, principalul finanţator al clubului de la Dunăre.

„Am avut încredere în omul Dan Alexa. Când trebuia să-l demit i-am acordat tot sprijinul meu, dar, din păcate, după nici şapte zile, m-a trădat”, a spus Iliuţă.

După conferinţa de presă susţinută săptămâna trecută, în care Alexa a afirmat că el este principalul vinovat pentru retrogradare şi că pleacă, antrenorul a revenit asupra deciziei sale după întâlnirea cu şeful Consiliului Judeţean, în care a primit garanţii că implicarea financiară se va menţine şi că echipa va avea ca obiectiv clar promovarea.

”Dan Alexa rămâne profesionistul care ne-a adus bucuria intrării în Liga I. Datorită acestui om, am trăit momente de bucurie pe stadionul municipal, clipe istorice la care nici nu am visat vreodată. Eu continui să cred în Dan Alexa, are toată susţinerea mea pentru a rămâne la echipă. Şi-a asumat eşecul retrogradarii, este curtat de echipe mari… Şi când are inspiraţie, şi când mai greşeşte, Alexa este al nostru. Sunt convins că vom reveni în prima linie a fotbalului românesc”, anunţa, atunci, Vasile Iliuţă.

Între timp, cum la clubul din Călăraşi lucrurile au stagnat, Alexa a decis să plece.

”Mulţumim, Dan Alexa! Antrenorul care a dus Dunărea Călăraşi, pentru prima dată în istorie, în primul eșalon al fotbalului românesc, părăseşte acum formaţia de pe malul Borcei! Alexa va rămâne mereu în inimile noastre şi ale suporterilor care susţin şi au susţinut această echipă. O despărţire este grea, mai ales atunci când pui şi suflet la echipa pe care o antrenezi şi formezi o adevărată familie!”, a sunat comunicatul echipei Dunărea Călăraşi.

Dan Alexa a preluat gruparea Dunărea Călăraşi în luna august 2017, când echipa evolua în eșalonul secund. Sub conducerea sa, clubul a promovat în premieră în prima divizie.

În cele 33 de partide din sezonul 2017-2018 al Ligii 2, cu el la timonă, Dunărea a obţinut 27 de victorii, cinci rezultate de egalitate şi a suferit doar o singură înfrângere, terminând pe primul loc în clasament.

În prima ligă, Dan Alexa a stat pe banca echipei în 43 de partide, din care 40 în campionat, bilanţul însemnând șapte victorii, 16 egaluri şi 17 înfrângeri, golaveraj 24-43.

Alte trei jocuri s-au desfăşurat în Cupa României (două victorii şi o înfrângere), Dunărea oprindu-se în sferturile de finală ale competiţiei după ce în optimi trecuse de FCSB.

Campionatul regulat al Ligii 1 l-a încheiat pe locul 12 din 14, iar în play-out s-a situat pe penultimul loc (șapte) direct retrogradabil.

Foto: Alexandru Dobre (Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *