Dacă bănăţenii-s făloşi, au, cu siguranţă, de ce…

Dacă bănăţenii-s făloşi, au, cu siguranţă, de ce: o dovedesc cele 22 de personalităţi – muzicieni, oameni de teatru, sportivi de performanţă, artişti plastici – adunate între copertele volumului de povestiri și interviuri „Timișoreni… ieri și azi” de jurnalistul Ştefan Both.

Cartea care inaugurează colecția „Biblioteca Virtuală Banat” a fost lansată joi seară la Bierhaus, în prezenţa autorului, dar şi a câtorva dintre personajele lui, timișoreni care și-au legat viața, numele, talentul și munca de destinele acestui oraș, cu spirit liber și îndrăzneț, avangardist, păstrând în același timp tradiția europeană a locului.

Cititorii care vor vrea să afle mai multe despre Ilie Stepan, Dixie Krauser, Moni Bordeianu, Valeriu Sepi, Eva Labadi, Ştefan Popa Popa’s, despre Emeric Dembroschi, Jackie Ionescu sau Horia Colibăşanu îi vor descoperi în această carte necesară, care demonstrează că, indiferent de originea etnică, de apartenența religioasă sau socială, timişorenii fac cinste oraşului lor, ducându-i faima departe în lume.

„Public în Germania, la Editura eMedia Emil Banciu, diverse albume şi tipărituri adresate cititorilor de limbă română. Acest nou proiect m-a făcut să produc în format flipbook lucrări despre Timişoara veche, Banatul Istoric, şvabii plecaţi de aici şi, mai nou, literatură”, a explicat editorul volumului.

Fost jurnalist şi bun prieten al lui Ştefan Both, Ovidiu Forai a apreciat, la rândul său, că „o carte despre Timişoara şi timişoreni nu este niciodată în plus”.

„De aşa ceva avem nevoie, anul acesta şi în cei ce vin până în 2021, când vom fi Capitală Culturală Europeană, ca să dovedim că spiritul acestui loc este unic. Cartea e carte, ea rămâne, iar lista fericită a lui Both e un lucru foarte bun”, a subliniat vorbitorul.

Excelentul muzician Ilie Stepan a declarat că se simte onorat să se afle, ca personaj al volumului, în compania unor personalități remarcabile, în paginile unei cărți necesare.

Foto: Sabin Cercel


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dacă bănăţenii-s făloşi, au, cu siguranţă, de ce…

Lasă un răspuns