„Da’ tu dai în poliţie, bă?”. Şofer lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali. Bărbatul i-a atacat după o amendă primită (video)

sofer

„Da’ tu dai în poliţie, bă?”. Şofer lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali. Bărbatul i-a atacat după o amendă primită

O parcare neregulamentară s-a terminat cu o ploaie de pumni şi înjurături la Iaşi. Un şofer care fusese amendat pentru că oprise pe loc nepermis a fost lovit de poliţiştii locali, după ce ar fi încercat să îi atace, din răzbunare pentru sancţiunea primită.

CITEȘTE ȘI: Voucherele de 250 de lei vor fi aduse de poştaş. Banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an

Totul s-a întâmplat, ieri după-amiază, la Iaşi, acolo unde cei doi poliţiştii l-au amendat pe şofer, conform legii, pentru că îşi lăsase maşina parcată într-un loc nepermis, in faţa sediului Servciului de Înmatriculări Auto.
Poliţist: Da’ tu dai în poliţie, bă?! Pentru o oprire neregulamentară? Măi, tâmpitule, măi! De ce dai în poliţie?

Luat la pumni de poliţişti

Supărat că cei doi agenţi ai Poliţiei Locale nu l-au lăsat să scape nepedepsit, bărbatul a încercat să îi atace. Unuia dintre agenti a reuşit să îi spargă arcada, astfel că în acel moment politiştii l-au imobilizat, l-au culcat la pământ şi au început să îl lovească cu pumnii în cap, în timp ce îi ţineau mâinile la spate. Mai mult, bărbatul ar fi lovit cu piciorele şi pumnii autospeciala de poliţie, motiv care i-ar fi înfuriat pe cei doi agenţi.

Pe lângă loviturile primite, bărbatul a încasat şi mai multe înjurături din partea celor doi poliţişti. El a fost retinut 24 de ore pentru utlraj.

”În data de 18 mai a.c., ora 15.15, un echipaj al Poliţiei Locale Iaşi aflat în serviciul de patrulare şi fluidizare a traficului rutier pe bulevardul Primăverii din municipiul Iași, a identificat un conducător auto care staționa neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun din proximitatea Serviciului Pașapoarte/D.R.P.C.I.V. Iași.

După legitimarea conducătorului auto, acesta a avut un comportament agresiv, deplasându-se la autospeciala de serviciu a Poliției Locale Iași, în care polițistul local încheia procesul-verbal de constatare a contravenției și a lovit cu picioarele autospeciala și pe unul dintre polițiștii locali.

În urma agresiunii, polițiștii locali l-au imobilizat pe conducătorul auto în cauză și l-au condus la Poliția Municipiului Iași – Secția 3 Poliție, unde se află și în prezent, iar polițistul local s-a deplasat la U.P.U. Sfântul Spiridon, pentru investigații medicale.

Conducerea Poliției Locale Iași va dispune o cercetare internă, pentru a stabili cauzele care au condus la acest incident și dacă s-au respectat procedurile privind imobilizarea persoanei și folosirea forței. Cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași – Secția 3 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în art. 257 din Codul penal, respectiv infracțiunea de ultraj, având în vedere că prin Decizia nr. 19/2020, Înalta Curte de Casație și Justiție (publicată în Monitorul Oficial al României), a stabilit că: „în interpretarea dispoziţiilor art. 257 alin. (4) din Codul penal, noţiunea de „poliţist” are în vedere şi persoana care exercită funcţia de poliţist local în temeiul Legii poliţiei locale nr. 155/2010.”, au transmis într-un comunicat poliţiştii ieşeni, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns