CV-uri de râsu’-plânsu’ la Primăria Timișoara

primaria timisoara 9

Incompetența și pregătirea profesională superficială sau chiar inexistentă nu sunt apanaje doar ale unor șefi sau ale unor viitori șefi din Primăria Timișoara (cazurile Patriciei Chelbu-Goje, șefa creșelor, și Ninetei Tenczler, directoarea creșei Făt-Frumos, sunt exemplele cele mai recente).

Instituția de pe Bd. C.D. Loga nr. 1 este sufocată de piloși la toate nivelurile, iar carențele lor profesionale sunt subiect tabu.

Totul rămâne ascuns, chiar dacă tot mai multe hotărâri judecătorești obligă Primăria Timișoara la transparență.

V-am relatat, în urmă cu câteva săptămâni, cum înțeleg angajații municipalității să respecte deciziile instanței de judecată: deși primăria a fost obligată să pună la dispoziția unui cetățean, Lucian Mugur Serdean, două CV-uri, cel al Ninetei Tenczler și cel al Patriciei Chelbu-Goje, tot ce a primit omul au fost o hârtie mâzgălită cu pixul și obturată în întregime, respectiv un CV cu parcursul profesional obturat.

Municipalitatea, învinsă din nou în instanță

O altă timișoreancă, Elena Sandu, a dat și ea în judecată Primăria Timișoara, solicitând instanței să oblige respectiva instituție să îi pună la dispoziție “copii după CV-urile celor 7 specialiști din domeniul financiar-contabil, tehnic, juridic, al legislației muncii și al raporturilor de muncă, din cadrul Serviciului relaționare directă cu cetățenii, care au atribuții în baza Legii nr. 230/2007”.

Cităm din motivarea Curții de Apel Timișoara, cuprinsă în decizia civilă nr. 1.554 din 5 septembrie 2018: “Este adevărat că la data adoptării HG nr. 432/2004, pregătirea profesională şi experienţa în muncă a funcţionarului public erau menţionate ca făcând parte din dosarul profesional (art. 5 alin. 4 lit. a şi b), însă aceste menţiuni au fost excluse, fiind abrogate normele care le prevedeau, în forma în vigoare nemaifăcând parte din dosarul profesional, pentru a putea concluziona că ar fi limitat accesul la această informaţie.

Concluzionând, în ce priveşte CV-urile, instanța reține că datele solicitate de către recurenta-reclamantă, chiar dacă vizează date cu caracter profesional, nu fac parte din dosarul profesional, nefiind excluse de la informațiile de interes public (…) va obliga pârâtul Municipiul Timişoara la comunicarea copiilor CV-urilor solicitate, cu respectarea dispoziţiilor legale vizând protecţia datelor cu caracter personal”.

Bătaia de joc continuă

Ce face Primăria Timișoara în urma acestui nou proces pierdut? Îi trimite doamnei Elena Sandu o adresă la care anexează CV-urile solicitate, în care, pe lângă datele personale, gen adresă, domiciliu sau număr de telefon, sunt obturate nu doar mențiunile referitoare la experiența în muncă – deși instanța precizase expres că trebuie să fie făcute publice! -, ci și numele și prenumele celor șapte angajați!

Da, ca o supremă bătaie de joc, Primăria Timișoara îi trimisese celei care o învinsese în instanță șapte hârtii fără nici o valoare, nici unul dintre cei șapte “specialiști” neputând fi identificat din moment ce nici unul dintre “CV”-uri nu conținea vreun nume.

Printre cele șapte hârtii, doamna Sandu a găsit un “Curriculum Vitae – Economic”, al unuia/uneia care făcuse Științe Economice, și două “Curriculum Vitae – Juridic”, ale unora care absolviseră Dreptul, un detaliu care spune multe despre IQ-ul respectivilor angajați ai primăriei…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “CV-uri de râsu’-plânsu’ la Primăria Timișoara

  1. imi spunea cineva cand l-am intrebat ,de ce nu candideaza la functia de primar al Timisorii la viitoarele alegeri ,avand in vedere pregatirea si experienta in administratie ,candidat cu sanse reala de castig . Numai nebun sa fi ,sa candidezi la functia de primar avand in vedere viesparul de salariati din primarie : ff multi ,nepregatiti profesional si pielosi ,pe care e greu sa-i stapanesti .Desigar ca nu toti sunt asa ,cu exceptia celor care au iesit sau au mai mult sau mai putin pana la pensie .O fi ,no fi ,dar cum se spune nu iasa fum daca nu e un foc cat de mic ,cred ca asa este .

  2. Domnule Brindescu,
    Felicitări pentru recidivă, felicitări doamnei Sandu pentru inițiativă. Lupta cu sistemul trebuie continuată!
    Reacția viesparului din primărie este firească, de la sine înțeleasă, se vor apăra până în ultima clipă. Nu știu dacă ați distrus vreodată cuibuiri de viespi; ultima dată am folosit Raid cu jet de spumă insecticidă. E greu să le omori dar până în final au cedat.
    Ma indignă lipsa de reacție a oamenilor.
    Culmea e ca noi toți le plătim salariile acestor mocofani și nu ar trebui lăsați să-și facâ de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *