Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 23.000 de morţi. Sute de trupuri sunt întinse direct pe străzi, fiecare loc liber se transformă în cimitir

Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 23.000 de morţi. Sute de trupuri sunt întinse direct pe străzi, fiecare loc liber se transformă în cimitir

Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 23.000 de morţi. Sute de trupuri sunt întinse direct pe străzi, fiecare loc liber se transformă în cimitir

 

Cutremure în Turcia și Siria. Bilanţul deceselor a depăşit 23.000 şi creşte de la o oră la alta. Trupurile victimelor sunt adunate în stadioane şi parcări ca să fie identificate de rude. Apoi, sunt aşezate în sicrie adunate din toată ţara și ajung în gropi comune, scrie observatornews.ro.

Pe de altă parte, oamenii continuă să creadă în miracole. Echipele de salvare aduc la lumină supravieţuitori ai cutremurelor, chiar şi după mai bine de 120 ore. Este greu de imaginat cum au rezistat oamenii sub dărâmături atâtea zile la rând.

CITEȘTE ȘI: Poșta Română va livra, din nou, la domiciliu, permise de conducere și certificate de înmatriculare

În multe oraşe nu mai e loc nici în cimitire, nici la morgă. Sute de trupuri sunt întinse direct pe străzi. Fiecare loc liber se transformă în cimitir.

La marginea localităţilor devastate, supravieţuitorii sapă morminte improvizate: şanţuri lungi, unde îşi vor înmormânta în grabă părinţi, iubite, copii şi prieteni. Excavatoarele care astupă gropile comune nu izbutesc să acopere hohotele deznădăjduite.

Bilanţul morţilor seismelor devastatoare care au afectat zone largi din regiunea de graniţă dintre Turcia şi Siria a ajuns vineri la peste 23.000, în timp ce căutările continuă, deşi speranţa de a găsi supravieţuitori scade, informează dpa, citat de Agerpres.

Aproximativ 19.875 de persoane au murit doar în Turcia, potrivit informaţiilor furnizate de AFAD vineri seara, în timp ce 79.717 au fost răniţi.

Aproximativ 5,4 milioane de persoane au rămas fără adăpost

Echipele de salvare din Siria au criticat aspru lipsa ajutoarelor în anumite zone, într-o ţară în care bilanţul morţilor este de 3.384. Aproximativ 5,4 milioane de persoane au rămas fără adăpost, potrivit unei estimări a ONU.

Numărul salvărilor este în scădere, deşi unii supravieţuitori continuă să fie găsiţi, ca de exemplu familia de şase persoane din sudul Turciei, scoasă de sub dărâmături după 102 ore, a informat agenţia de presă de stat Anadolu.

În ceea ce priveşte efortul de salvare, un total de 141.000 de salvatori turci şi străini sunt la faţa locului, dintre care peste 7.000 din 61 de ţări. Un total de 97 de ţări au trimis ajutor şi Turciei, a declarat Ministerul de Externe al Turciei.

Aproximativ 3.000 de voluntari ai Căştilor Albe caută supravieţuitori

În Siria, aproximativ 3.000 de voluntari ai Căştilor Albe caută supravieţuitori. Rami Abdul Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, a declarat că un transport de ajutoare a sosit joi, dar a spus că „încă lipsesc” corturi pentru adăpost şi echipamente pentru îndepărtarea molozului.

Un al doilea convoi a trecut vineri graniţa turco-siriană, potrivit surselor dpa.

Mustafa Dahnon, un activist din Idlib care se afla la punctul de trecere a frontierei, a declarat pentru dpa că mai multe camioane transportă în principal pături şi covoare.”

Avem nevoie de corturi. Dacă avem pături şi covoare şi nu avem corturi, unde vor dormi oamenii?” s-a întrebat el.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *