Cutremur puternic în Taiwan. Mai multe persoane au murit şi peste 800 au fost rănite (video)

Cutremur puternic în Taiwan. Mai multe persoane au murit şi peste 800 au fost rănite (video)

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7.4 a zguduit Taiwanul. Seismul a fost urmat de peste 100 de replici.

Zeci de oameni sunt blocați în mai multe tuneluri din Taiwan în urma cutremurului de miercuri dimineață. Alte victime au rămas blocate sub clădirile prăbușite. Echipele de intervenție încearcă să ajungă la victime.

Nouă persoane au murit și peste 800 au fost rănite în urma cutremurului care a avut loc miercuri dimineață, la ora locală 7:58. Atunci, Taiwan-ul a fost lovit de cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani provocând prăbușirea a numeroase clădiri.

Agenția de monitorizare a cutremurelor din Taiwan a declarat că seismul de miercuri dimineață a avut magnitudinea 7,2, în timp ce US Geological Survey a stabilit-o la 7,4. Agenția din Japonia a comunicat că magnitudinea a fost de 7,7.

În prezent, autoritățile intervin pentru a salva 127 de persoane care sunt blocate. Dintre acestea, 77 sunt în tunelurile Dachingshui și Jinwen, potrivit Sky News.

Traficul de-a lungul coastei de est a fost aproape oprit, din cauza alunecărilor de teren. Cutremurul a produs și un mic tsunami în unele zone de coastă ale Japoniei.

(sursa: Mediafax)

Sursa foto: South China Morning Post


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *