Cutremur, miercuri dimineața! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe, inclusiv în vestul țării

Cutremur la 20 de kilometri de Timișoara

Cutremur, miercuri dimineața! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

În ziua de 19 iulie 2023, la ora 05:31:20 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 10.6 km.

CITEȘTE ȘI: Acțiuni de întreținere a spațiilor verzi din Timișoara. Zonele unde primăria spune că se lucrează în această săptămână

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16km NV de Targu Jiu, 67km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 98km E de Resita, 98km V de Ramnicu Valcea, transmite Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur și marți seara

Totodată, potrivit Centrului European de Seismologie, pe 18 Iulie 2023, la ora 23:30:54 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Rasova, Gorj un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter la o adâncime de 10,2 km.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – (INCDFP) cutremurul s-a produs la 14km NV de Targu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 72km S de Hunedoara, 87km S de Deva, 97km V de Ramnicu Valcea, 99km E de Resita.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în Gorj au mai avut loc două cutremure, cu magnitudini de 2,7 şi 2,3, un altul producându-se în Muntenia, judeţul Călăraşi, cu magnitudinea de 2,6.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *