CUTREMUR în Biserica Ortodoxă: se INTERZIC anumite tipuri de CĂSĂTORII

cununie religioasa

Un adevărat cutremur se declanșează în Biserica ortodoxă. Sinodul panortodox din Creta a decis să scoată în afara legii căsătoriile dintre ortodocși și ne-creștini (musulmani, budiști etc), iar pentru căsătoriile între ortodocși și ne-ortodocși (catolici, adventiști etc) se va oficia căsătoria, dar numai cu condiția ca copii rezultați din căsătorie să fie botezați și crescuți în Biserica Ortodoxă.

”5.Cu privire la căsătoriile mixte între ortodocși și ne-ortodocși, pe de o parte, şi dintre ortodocși şi ne-creștini, pe de altă parte:

a. Căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși nu poate fi binecuvântată conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext). Totuși, aceasta poate fi oficiată prin condescendență și iubire de oameni, cu condiția ca pruncii care rezultă din această căsătorie să fie botezați și crescuți în Biserica Ortodoxă.

b. Căsătoria dintre ortodocși și ne-creștini este absolut interzisă, potrivit acriviei canonice”, se arată în decizia Sinodului.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “CUTREMUR în Biserica Ortodoxă: se INTERZIC anumite tipuri de CĂSĂTORII

  1. Ne intoarcem in habotnicie si fatarnicie…
    ….,,cand lupul imbracat in blana de oaie slujeste in biserica”,…ne face sa ne indepartam tot mai mult de credinta stramoseasca,iar popii imbuibati cu masini de ultima generatie te privesc sfidator si NU inmormanteaza o sarmana femeie ca familia NU a avut baniii necesari sa plateasca TAXA de CULT si taxa de imormantare…

  2. Nimic nou sub soare, aceleasi reguli sunt si in prezent in B.O.R., articol fara sens, fara rost, nu publicati stiri tampite, consultati-va cu cei in domeniu…

  3. Credința creștină este o mare afacere pe seama credulilor. Vedeți-vă de viața voastră și nu vă pierdeți timpul cu poala popii. Viața este scurtă, trăiți-o așa cum vă place și alături de cine vă place.

Lasă un răspuns