Curtea Constituțională va lămuri o problemă matematică: 2/3 din 15 înseamnă 10 sau 9,99?

Curtea Constituțională va lămuri o problemă matematică: 2/3 din 15 înseamnă 10 sau 9,99?

Curtea Constituțională va lămuri o problemă matematică: 2/3 din 15 înseamnă 10 sau 9,99?

Curtea Constituțională are marți, pe ordinea de zi, o excepție de neconstituționalitate inedită, după ce primarul comunei Mogoșoaia a ajuns la concluzia că două treimi din 15 nu înseamnă 10, așa cum spune Codul Administrativ, ci 9,99.

Primăria Mogoșoaia a sesizat CCR cu privire la prevederile din Codul Administrativ despre majoritatea necesară luării unor decizii, după ce la începutul anului, primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup, a propus modificarea Regulamentului Consiliului Local pentru a schimba numărul de voturi necesare pentru aprobarea exproprierilor.

CITEȘTE ȘI:Se închide una dintre cele mai aglomerate intersecții din Timișoara 

Codul Administrativ prevede că în cazul exproprierilor, la un Consiliu Local majoritatea calificată necesară adoptării deciziilor este de 2/3 plus 1 din numărul consilierilor locali, adică 11 voturi în cazul Mogoșoaiei.

Primarul a ieșit la tablă în ședința de CL și a spus: „Dacă ne amintim, din matematică, există 2/3 ori 15. O luăm pe regula matematică, da? Cum se fac operațiile în matematică, în ce ordine se fac? Așa scrie în lege, se înmulțește fracția cu numărul de consilieri. Așa scrie în lege. Fracția este 2/3. În matematică, puteți căuta repede pe Google, în matematică, ordinea operațiilor este de la stânga la dreapta. Prima operație care se face, este 2/3. Adică 0,66. A doua operație este ori 15. Care îți dă, ghici ce? 9,99. În lumea reală”.

După care 10 consilieri locali au fost de acord cu teorema primarului.

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *