Cursul leu – euro a crescut, dolarul a sărit peste pragul de 4 lei

Euro a trecut de pragul de 4,5 lei pe piața interbancară. Există însă posibilitatea ca acesta depăşească zona de stabilitate a BNR, de 4,38-4,52 lei/euro.

luni, ora 13.00 – BNR a cotat euro la 4.4931, iar dolarul a sărit peste pragul de 4 lei: 4.0469

„Ne așteptăm ca EUR/RON să testeze pragul superior al „zonei de stabilitate a BNR (4,38-4,52)” în așteptarea rezultatelor referendumului din Grecia privind acceptarea programului de măsuri asociate extensiei finanțării externe. Ne așteptăm ca BNR să fie prezentă în piață peste nivelul de 4,50 pentru a limita volatilitatea ridicată pe termen scurt, ceea ce va conduce la reducerea excesului de lichiditate din piața monetară”, a declarat, pentru Agerpres, economistul șef al ING Bank România, Ciprian Dascălu.

Din cauza riscului şi a escaladării tensiunilor la Atena, o parte din dealerii de la Bucureşti au primit instrucţiuni să îşi reducă operaţiunile pe interbancar cu băncile greceşti, dar acestea, având lichiditate suficientă, nu au nevoie să atragă bani. Cele patru bănci româneşti cu acţionariat grecesc sunt Alpha Bank, Bancpost, Piraeus şi Banca Românească.

realitatea.net


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns