Cursa răţuştelor a încheiat frumos Festivalul Bega Bulevard

Nu mai puţin de 4.000 de răţuşte au plonjat în Bega de pe Podul Tineretului, înscriindu-se într-o palpitantă cursă cu premii în cea de-a treia şi ultima zi a unuia dintre cele mai îndrăgite şi mai animate dintre festivalurile Timişoarei.

A fost cea de-a opta ediţie a evenimentului Bega Bulevard, iar centrul oraşului a fost plin de lume de toate vârstele, cu dor de distracţie la început de toamnă.

Încă de vineri seara, publicul s-a lăsat cucerit de muzica de fanfară, au aplaudat defilarea de ambarcaţiuni de pe canalul ce traversează urbea şi s-au extaziat în faţa spectacolului cu foc care a fost imortalizat cu telefoanele mobile, tablete, dar şi camere foto performante.

Cei mici s-au bulucit la diversele workshop-uri creative, au învăţat ce înseamnă să fii alături de “Bufniţa veselă”, la Ozz Vintage House, şi să confecţionezi lucruri simpatice din materiale reciclabile. Alţii au aderat la… vinilotecă, la cele cinci minute de filozofie oferite de echipa celor de la „Noua Acropolă” sau, pur şi simplu, s-au relaxat la un grătar, o bere, un colac secuiesc ori o clătită uriaşă ( cu dulceaţă de fragi, zmeură, căpşuni, gutui şi aşte asemenea minunăţii în borcane dichisite), poate cea mai ispititoare ofertă culinară a momentului.

Nici sâmbăta n-a fost mai săracă în dichisuri pentru mici şi mari. Cei dintâi au avut parte de areliere de jonglerii cu şcoala de circ de la Casa de Cultură a Studenţilor, au învăţat cu Asociaţia „Noua Acropolă” să-şi creeze propria păpuşă într-un workshop de croitorie, au pictat basoreliefuri, au urmărit spectacolul „Ursul păcălit de vulpe” adus în Amfitatrul Flora de Teatrul de copii şi tineret Merlin.

Cei mai puţin contemplativi şi cu drag de mişcare au putut opta pentu kangoo jumps sau cursuri gratuite de dans pentru copii, iar iubitorii de tradiţii pentru iniţierea în arta olăritului, însă oferte de workshop-uri au existat şi pentru adulţii înzestraţi cu spirit ludic şi curiozitate.

Formaţiunea Salvo a asigurat plimbări cu barca pe Bega, iar distracţia serii a însemnat Desant, Moonlight Breakfast şi Skizzo Skillz. Desigur, pe toată durata weekend-ului, doritorii au putut să adopte drăgălaşele răţuşte de cauciuc şi, în acelaşi timp, să facă o faptă bună, întrucât fondurile colectate din vânzarea acestora au o destinaţie precisă – sprijinirea lucrărilor de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, iniţiată de Rotaract Club Timişoara.

S-au împărţit baloane colorate, s-a mâncat îmgheţată, s-au colorat… basoreliefuri, mobile (la Atelierul Rozz), feţe de prichindei care au defilat mai apoi pe faleză cu năsucuri şi mustăţi de pisică, buburuze pe frunte sau fluturi albaştri pe obraji.

Duminică, malurile Begăi au fost la fel de animate între podurile Tineretului ( Mihai Viteazu) şi Neptun. Jongleriile şcolii de circ şi atelierele muzicale ale Asociaţiei Culturale Melopolis au avut succes, la fel şi momentul artistic oferint de trupa Peregrinii, iar lumea a urmărit cu ochi avizi demonstraţiile celor de la Salvo înainte de a ajunge la punctul culminant al evenimentului, cursa celor 4.000 de răţişoare.

„Sper că vă bucuraţi de acest minunat festival şi să vă înfruptaţi din artă şi cultură”, a punctat Nicolae Robu, primarul Timişoarei, ca reprezentant al organizatorilor celor trei zile de Bega Bulevard, reiterând ideea conform căreia municipalitatea caută animatori pentru a crea atmosferă boemă în zonele pietonale din centrul urbei.

După numărătoarea inversă, răţuştele au zburat de pe pod direct în apă şi, ajutate de pe mal cu furtunul, cât să înoate mai repede şi să nu se distanţeze prea mult de… stol, au pornit să plutească spre Podul Neptun, finalul cursei.

Bega Bulevard

De pe mal, lumea le-a urmărit cu emoţie, dar şi cu amuzament, iar câţiva tineri au scandat „Hai răţuşca!”, stârnind râsete în rândul asistenţei. 17 dintre ele, primele ajunse la finish, le-au adus proprietarilor premii generoase, de la bilete la Filarmonică şi vouchere pentru investigaţii medicale până la abonamente de fitness, iar posesorul celei mai rapide raţe s-a ales cu o excursie la Disneyland-ul din Paris.

Dincolo de asta, toţi participanţii la festival au ieşit câştigători într-o Timişoară veselă, încă văratecă, plină de poftă de viaţă şi multicoloră, iar finalul muzical a aparţinut Dorinei Vasilashko &amp şi celor de la Big Brothers Band.

1 Comments
25% abatere neglijabila 08/09/2015
Cine minte in presa? In RB apare ca au fost "numai putin de 4000 de ratuste" in timp ce in alte ziare, putin peste 3000 de ratuste?! Cine minte si cine spune adevarul? Era chiar asa asa ce greu sa ne interesam la organizatori sa aflam cifra exacta sau 1000 de ratuste vandute din 4000, adica o abatere de numai... 25% in Romania reprezinta ... un nimic neglijabil?