Curs gratuit despre restaurarea clădirilor istorice

curs restaurare

Timișorenii au posibilitatea să înțeleagă mai bine istoria propriului oraș prin participarea la cursul gratuit ”Noțiuni despre restaurarea clădirilor istorice”.

Cursul va avea zece ședințe și se va desfășura în perioada 12 aprilie-14 iunie.

În incinta Muzeului Satului Bănățean, doritorii pot afla secretele folosite de meșteri pentru realizarea unor imobile istorice, în fiecare joi, între orele 17-19. La curs s-au înscris deja 28 de participanți, cel mai tânăr având doar 16 ani.

”Poate participa oricine este interesat în restaurarea clădirilor istorice. Nu va fi un curs destinat doar specialiștilor”, spune Marius Dan Pascariu, inginer specialist în restaurări, organizatorul acestor incursiuni în trecut.

Două dintre cele zece ședințe vor fi practice, în incinta Muzeului Satului Bănățean și în zona istorică a Timișoarei. La finalul expunerilor, opțional, cursanții pot participa la o excursie în țară la obiectivele istorice reabilitate sau pe șantierele deschise în acest sens, la cetățile Deva, Alba sau Biserica evanghelică din Sibiu.

Cursul, elaborat de Adam’s Construct în colaborare cu Muzeul Satului Bănățean, este gratuit însă se pot realiza donații pentru activitățile Asociației Trei Compas, care vine în sprijinul copiilor și persoanelor cu dizabilități.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns