Cum vi se pare transportul din Timișoara? Aveți ocazia să vă spuneți părerea

În demersul său de a susţine mobilitatea urbană şi dezvoltarea ei durabilă, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, împreună cu University College London (UCL), Departamentul de Psihologie Experimentală, au iniţiat un studiu referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în municipiul Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Vela: Nu va exista o limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai

Acesta este un studiu-pilot care pune în centrul atenției și valorizează opiniile locuitorilor din municipiul Timișoara și din comunele care formează zona metropolitană Timişoara. Participanții sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează, prin intermediul unui chestionar on-line. Fiecare dintre noi poate contribui direct la rezultatul acestui studiu – „Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara”, accesând și completând chestionarul la următorul link: http://bit.ly/studiuTM.

Scopul studiului este de a măsura percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului public din Timișoara şi de a determina un set de instrumente adecvate care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor. Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea Prof. Dr. Constantin Rezlescu de la University College London (UCL), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Rezultatele studiului vor fi puse la dispoziţia Primăriei Timişoara şi a Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) ca instrument de analiză şi suport în deciziile privind mobilitatea urbană.

Chestionarul online poate fi completat până în data de 18 mai. Pentru ca acest chestionar să fie relevant în fundamentarea studiului, se dorește ca el să ajungă la cât mai mulți locuitori și utilizatori ai transportului public din Timişoara şi împrejurimi. Diseminarea chestionarului este esențială pentru atingerea rezultatelor propuse, și anume identificarea celor mai potrivite măsuri și acțiuni care pot conduce la creșterea gradului de atractivitate a transportului public și schimbarea comportamentului locuitorilor dinspre obișnuința de a folosi mașina personală spre mijloacele de transport mai prietenoase cu mediul.

1 Comments
pieton 07/05/2020
Dupa 2luni de mers pe jos sau stat in casa,faceti sondaj privind transportul ? E nepotrivit.