România, împărţită între viscol şi temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

România, împărţită între viscol şi temperaturi de primăvară. Dacă în zona montană a ţării sunt coduri portocalii de zăpadă şi viscol, specifice iernii, în zonele joase, temperaturile sunt unele de martie, iar vremea rămâne capricioasă și în perioada următoare.

Este Cod portocaliu de viscol şi ninsori puternice pe crestele montane, la mai mult de 1.600 de metri altitudine, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Acolo sunt rafale de 120 km/h, vizibiltatea este redusă, iar zăpada troienită. Ninge şi la Topliţa luni dimineaţă, vântul este puternic, iar temperatura nu trece de -6 grade Celsius. Şi la Sighetu Marmaţiei, zăpada e aşezată într-un strat consistent, de pare că vine Crăciunul.

CITEȘTE ȘI: ”Convoiul Libertății” blochează pentru a zecea zi centrul capitalei Canadei, primarul a declarat stare de urgență

Începând din această seară până mâine seară, va fi în vigoare un alt Cod portocaliu şi pentru zona Carpaţilor, unde viteza vântului se va apropia de 140 km/h.

De asemenea, pentru marţi va fi un Cod galben de vânt în toată regiunea ţării.

Spre finalul săptămânii, 17 grade

În schimb, în zonele joase din ţară, este o vreme de primăvară cu temperaturi de 10-11 grade, dar vreme închisă, cu ploi, inclusiv în Bucureşti.

Potrivit prognozei pentru următoarele zile, joi, temperatura va ajunge la 17 grade, ceea ce înseamnă valori cu 10-12 grade mai mari ca normalul.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru săptămâna 7-14 februarie 2022 – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14-21 februarie 2022 – Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nordestul țării, dar și ușor mai coborâte la munte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21-28 februarie 2022 – Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice-

Prognoza meteo pentru săptămâna 28 februarie – 7 martie 2022 – Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Sursa: antena3.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns