Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Tendinţa de încălzire a vremii, constatată în acest weekend, se va extinde şi asupra începutului de săptămână. Astfel, luni, în prima zi de şcoală, temperaturile vor urca până la 30.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă si caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei în estul tării, iar după-amiaza în zonele montane si submontane, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări mai ales în cursul noptii în Banat si sudul Crisanei, dar si la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade in estul Transilvaniei si nordul litoralului si 33 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime între 13 si 21 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 6 grade în cele din estul Transilvaniei.

Luni, valorile termice vor fi în crestere, astfel că vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între 25…26 de grade pe litoral si 35…36 de grade în Lunca Dunării si izolat în Câmpia Română. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate în cursul noptii în regiunile sud-vestice unde local vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări la munte, iar în a doua parte a noptii si în vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 11 si 21 de grade.

Marţi, valorile termice vor scădea fată de ziua precedentă în cea mai mare parte a tării, mai accentuat în regiunile intracarpatice, vremea mentinându-se totusi călduroasă în sudul extrem si în sud-est. În vest, centru si nord vor fi înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice; izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate si vor fi conditii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări si doar pe arii restrânse ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar local si la cote mai reduse si în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 si 31 de grade, iar cele minime între 10…11 grade în depresiunile intramontane si 20…21 de grade pe litoral, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Lasă un răspuns