Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

cer

Regimul termic va continua să fie oscilant până pe data de 3 iunie, cu o primă săptămână caracterizată de o vreme în general caldă, dar şi cu ploi sporadice, în timp ce săptămâna a doua de prognoză va aduce temperaturi ceva mai scăzute, dar şi precipitaţii pe arii ceva mai extinse, arată prognoza de specialitate, publicată, la începutul acestei săptămâni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, vremea se va încălzi treptat, în primele zile, astfel încât până la data de 25 mai valorile maxime vor atinge, în medie, 28 de grade, iar cele minime în jur de 14 grade. Până în 30 mai, nu vor fi variaţii termice semnificative, însă după această dată temperatura aerului va marca o scădere spre valori diurne de 25 – 26 grade şi nocturne, în medie, de aproximativ 13 grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice (averse însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză.

În Crişana, temperatura aerului va creşte de la o zi la alta, astfel încât, până în data de 25 mai, maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă.

Variaţiile ulterioare nu vor fi semnificative, însă începând din 30 mai vremea se va răci treptat, ajungând la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului. Minimele vor avea, în medie, acelaşi parcurs. Până la jumătatea primei săptămâni vor atinge valori de 13 – 14 grade, apoi vor coborî treptat spre 11 – 12 grade. Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice, vor fi posibile aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 21 mai şi, din nou, la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

La munte, valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o creştere în perioada 21 – 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională.

În zilele de 25 şi 26 mai, acestea vor scădea, însă, spre 15 grade şi se vor menţine relativ staţionare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere uşoară, spre o medie de 14 grade.

Acelaşi parcurs îl vor avea şi valorile termice nocturne, respectiv o creştere de la o medie de 5 grade, în dimineaţa zilei de 21 mai, până la 9 grade, la sfârşitul nopţii de 24 spre 25 mai.

Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineţilor de 26 şi 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variaţii semnificative. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Astfel, aversele, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 – 29 mai şi 30 mai – 3 iunie.

Articol preluat de pe hunedoaralibera.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *