Cum se completează formularul de călătorie PLF, obligatoriu din 20 decembrie. 5.000 de lei amendă pentru cei care refuză documentul

Cum se completează formularul de călătorie PLF, obligatoriu din 20 decembrie

Românii sau străinii care vin în ţară vor fi amendaţi cu 5.000 de lei, dacă nu completează formularul obligatoriu de călătorie PLF cu cel mult 24 de ore înainte.

CITEȘTE ȘI: Pentru că pe piață nu e suficientă carne de porc, producătorii de mezeluri au găsit altă soluție. Ce ar putea conține noile produse

Guvernul aprobă astăzi introducerea formularului obligatoriu de călătorie PLF. Documentul devine obligatoriu din 20 decembrie şi va trebui completat de toţi cei care vin în ţara noastră indiferent de mijloacele de transport cu care se deplasează.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va adopta miercuri ordonanța de urgență pentru implementarea formularului digital de călătorie (PLF) care va fi obligatoriu din 20 decembrie, pentru persoanele care vin în țara noastră.

„Astăzi aprobăm formularul de intrare în România prin proiectul de OUG pentru implementare PLF.

Ciucă: „Din 20 decembrie, toate persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital”

Din 20 decembrie, toate persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital, document folosit în 18 state UE deja.

Acesta e necesar pentru protejarea sănătăţii noastre. Aşa eficientizăm măsurile de protecţie a populaţiei şi accelerăm anchetele epidemiologice”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Formularul obligatoriu de călătorie PLF va putea fi completat digital pe platforma plf.gov.ro, dezvoltată de STS.

„Prin intermediul său vom eficientiza anchetele epidemiologice și DSP-urile vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat”, a completat Nicolae Ciucă.

„Formularul digital de călătorie implementat în România este dezvoltat de STS și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane rutiere sau navale.

Acest document poate fi completat electronic accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei.

Datele completate sunt accesate doar de angajații autorizați ai DSP și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice”, a completat şeful Guvernului.

Ce este Passenger Locator Form (PLF)

Passenger Locator Form (PLF) – a fost implementat în mai multe state europene, fiind folosit, de exemplu, de românii care au mers în această vară în vacanță în Grecia sau în Italia.

Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt folosite de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși COVID în timpul călătoriei lor cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală, conform platformei euplf.eu.

Informațiile pe care călătorii le completează în acest document pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a-i contacta rapid.

Țările care implementează acum PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).

Cum se completează formularul obligatoriu de călătorie PLF

Trebuie selectată ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspuns, pentru ţările care au propriul sistem PLF, site-ul PLF european vă redirecţionează către site-ul naţional.

Este necesară înregistrarea cu o adresă de e-mail şi cu o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată.

Ce date trebuie completate în PLF

  1. Informații despre mijlocul de transport și călătorie
  2. Informaţii personale
  3. Informaţii de contact
  4. Informații despre adresa permanentă
  5. Cazare anterioară
  6. Adresă temporară
  7. Însoțitori de călătorie
  8. Persoane de contact în caz de urgență

Datele personale din formular sunt stocate timp de două săptămâni, apoi sunt distruse „în mod ireversibil”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, înainte de şedinţa de guvern, că formularul de călătorie va fi adoptat astăzi.

Odată cu acest formular, autorităţile vor avea date despre noi atunci când intrăm în ţară. Românii şi străinii vor trebui să completeze din 20 decembrie un formular de localizare a pasagerului.

Formularul de călătorie va conține date despre țara prin care trec cetățenii care călătoresc și are rolul de a facilita anchetele epidemiologice, a mai spus şeful Guvernului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns