Cum să alegeți cei mai buni pantofi sport de alergare

Cum să alegeți cei mai buni pantofi sport de alergare

Fie că ați înregistrat kilometri de ani de zile, vă antrenați pentru un 5k sau 10k, fie că abia începeți să alergați, alegerea unui pantof sport de alergare este o parte importantă a procesului.

O pereche de adidași Nike bine ajustată poate contribui în mare măsură la confortul alergărilor și la prevenirea accidentărilor. Deși este întotdeauna o idee bună să vizitați un magazin specializat în alergare pentru a vă ajusta și a încerca câteva opțiuni, ar putea fi mai ușor să alegeți o pereche de adidași de dama sau bărbați de alergare online dacă știți ce căutați (asigurați-vă doar că au o politică generoasă de returnare).

Înainte de a începe să adăugați adidași Nike în coșul de cumpărături, există câțiva factori de luat în considerare, cum ar fi modelul de uzură al adidașilor dvs. actuali. Modelul de uzură poate arăta modul în care vă pronați, care este un factor cheie în selectarea celor mai buni adidași de alergare.

Dacă talpa este uzată pe vârful piciorului, cel mai probabil sunteți un pronator normal. Uzura excesivă pe partea interioară a tălpii indică de obicei ceva numit suprapronare, iar uzura pe partea exterioară a adidasului indică adesea supinație (sau subpronare). Cunoașterea acestor modele de uzură, precum și a preferințelor în ceea ce privește amortizarea, vă va ajuta foarte mult în alegerea celui mai bun adidas pentru dumneavoastră.

Dacă până în acest moment v-ați bazat alegerea adidașilor de alergare doar pe culoare sau stil, să știți că atingeți doar vârful icebergului. Există peste o duzină de părți individuale care alcătuiesc un adidas de alergare. Fiecare piesă lucrează pentru a oferi suport, stabilitate, protecție și confort, iar specificațiile pot diferi foarte mult de la un adidas la altul. Nu există un răspuns greșit când vine vorba de detalii – singurul lucru care contează este cum se simte adidasul pe piciorul dvs.

Ce trebuie să căutați la o pereche de adidași de alergare

Locația de alergare

  • Alergare pe șosea: Veți parcurge cei mai mulți kilometri pe șosea sau pe banda de alergare? Cautati adidasi Nike care sunt caracterizați ca fiind adidași de alergare pe șosea. Aceștia au probabil cantitatea adecvată de amortizare pentru a vă proteja oasele, ligamentele, tendoanele și mușchii de impactul cu o suprafață mai dură.
  • Alergare pe traseu: Dacă sunteți mai degrabă un alergător de trail, alegeți un adidas care este adaptat la suprafețe accidentate. Adidașii de trail running au adesea tălpi aderente, crampoane pentru tracțiune și un guler mai rigid al călcâiului pentru a preveni gleznele rostogolite. Aceștia pot include, de asemenea, protecție împotriva intemperiilor pentru cursele umede sau noroioase.
  • Antrenament mixt: Adidașii de alergare funcționează foarte bine pentru kilometri pe șosea sau pe banda de alergare, dar dacă intenționați să combinați cu antrenamentul încrucișat, ar fi bine să luați în considerare un alt tip de adidași Nike. Mulți oameni preferă un adidas cu talpă subțire pentru antrenamentul de forță, deoarece prea multă amortizare ar putea cauza o gleznă răsucită atunci când faceți mișcări încrucișate sau laterale. De asemenea, dacă faceți activități cu multe mișcări laterale (cursuri de aerobic, baschet, tenis), căutați un adidas cu un amestec de amortizare și stabilitate.

Amortizare

  • Maximă: Dacă vă place ca picioarele dvs. să fie bine căptușite, căutați adidași Nike de alergare cu mai multă amortizare. Amortizarea maximă este adesea bună pentru alergătorii cu boltă înaltă.
  • Moderată: Mulți adidași de alergare sunt un bun echilibru între nu prea fermi și nu prea moi. Alergătorii cu pronație neutră și arcade neutre arcuri neutre ar putea prefera o amortizare moderată.
  • Minimal: Uneori, mai puțin înseamnă mai mult: Dacă sunteți în căutarea unui adidas ușor, lipsa de amortizare poate încuraja de fapt o lovitură cu impact mai redus la nivelul antepiciorului/mediului piciorului. Acest lucru ar putea duce, în cele din urmă, la mai puține lovituri, dar țineți cont de faptul că trecerea bruscă la acest stil ar putea crește stresul asupra tendonului lui Ahile și a antepiciorului.

Suport

  • Pronație: Pronația descrie modul în care piciorul dvs. se rostogolește spre interior atunci când atingeți solul. Este o mișcare naturală, dar uneori alergătorii suprapronează sau subpronează.
  • Suprapronarea: Atunci când piciorul se rostogolește prea mult spre interior, aceasta este suprapronarea. Un adidas de stabilitate cu un postament medial sau alte caracteristici de control al mișcării poate limita suprapronarea și poate ajuta adidasul să se uzeze mai uniform.
  • Supinația: La celălalt capăt al spectrului, supinația (sau subpronarea) este atunci când piciorul se rostogolește prea mult spre exterior. Supinatorii se descurcă adesea bine cu adidași neutri sau cu adidași construiți cu amortizare suplimentară la exterior.
  • Arcadă: Forma arcadei este legată de pronație. Tipul de arcadă pe care îl prezintă picioarele dumneavoastră poate fi ușor împărțit în trei categorii: joasă, înaltă și neutră. Pentru a vedea ce tip de arcadă aveți, stați în picioare și puneți greutatea în mod egal pe ambele picioare. Uitați-vă la arcadele dumneavoastră. Arcada dvs. atinge aproape podeaua? Se rostogolește piciorul sau glezna înăuntru? Persoanele cu arcade joase au tendința de a avea probleme de stabilitate, cum ar fi suprapronarea. Arcada dvs. este foarte înaltă? Aproape că vă încape o minge de golf sub călcâi? Piciorul cu arcadă înaltă are, de obicei, problema opusă. Asta înseamnă că piciorul dvs. se rostogolește în exterior sau se supine. Dacă arcada dvs. se află undeva la mijloc, înseamnă că probabil aveți o arcadă neutră.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *