Cum explică Valeriu Gheorghiță cazul Alexandru Arșinel, infectat cu SARS-CoV-2 după vaccinare: Sunt persoane vulnerabile care nu dezvoltă un nivel suficient de anticorpi

arsinel

„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta”, este explicația oferită de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, în cazul Alexandru Arșinel. Actorul în vârstă de 81 de ani, care a fost supus acum câțiva ani și unui transplant renal, şi soţia lui sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare, conform HotNews.ro.

„Chiar și în acele cazuri (persoane infectate după vaccinare – n. red.) vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces”, subliniază însă Valeriu Gheorghiță.

Alexandru Arșinel este internat, într-adevăr, cu o formă ușoară de COVID-19.

„Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Foto: Agerpres


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *