Cum e să-ți prinzi urechile tocmai la tunsul ierbii… E vorba despre 35 de kilometri de străzi dintr-o comună timişeană

Să cosești iarba de pe spațiile verzi răspândite pe cei 35 de kilometri de străzi ai comunei nu-i o treabă deloc ușoară. De aceea, a cere primăriei, la Cărpiniș – căci despre această unitate teritorială e vorba – să facă prin angajații săi acest lucru, în actualele condiții, ar fi o misiune imposibilă.

Aceasta chiar dacă dispune de un utilaj specializat, ce poate fi utilizat, din păcate, doar pe terenuri drepte, cum este cel de fotbal, nu și pe canale. De aceea, ca să arate totul ca la carte, nimic nu se poate face fără aportul cetățenilor.

Primarul Ioan Sima spune că, doar împreună, administrația și locuitorii pot întreține aceste spații. În privința atitudinii față de înfrumusețarea și îngrijirea celor două localități componente, lucrurile sunt amestecate.

Edilul a declarat că mai există cetățeni care depozitează diverse materiale și utilaje pe domeniul public și că amenzile – dacă se dau – pentru aceasta nu schimbă nimic, ba mai mult, ele rămân neachitate.

Dacă și spațiile verzi stradale ar fi îngrijite corespunzător (sesizați că nu am amintit nimic de flori!), iată, multe dintre localitățile timișene de astăzi, cele care și-au rezolvat deja infrastructura, ar avea un aer „mai european”.

Din păcate, atunci când e vorba de tunsul ierbii, mai sunt însă destule de făcut… și mulți și-au prins urechile. Și-apoi, mai ales, dacă plouă des, aceasta crește rapid la loc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.