Cum alegi încălțări pentru sezonul rece? Iată la ce trebuie să fii atent când cumperi ghete pentru copii

Cum alegi încălțări pentru sezonul rece? Iată la ce trebuie să fii atent când cumperi ghete pentru copii

Cum alegi încălțări pentru sezonul rece? Iată la ce trebuie să fii atent când cumperi ghete pentru copii

Unele greșeli frecvente în alegerea încălțămintei de iarnă pentru copii sunt cumpărarea de cizme înalte care nu permit libertatea de mișcare a gleznei, cumpărarea de pantofi cu o mărime mai mare pentru a rezista mai mult, probarea lor vara sau alegerea unor materiale de calitate slabă.

Știați că este mai bine ca acele ghete copii de iarnă să le lase glezna liberă, că forma trebuie să fie drepte, vârful trebuie să fie rotunjit și că este mai bine ca închiderea să fie pe gleznă? Uneori, alegerea pantofilor pentru copii nu este atât de simplă pe cât pare. Dar cum picioarele susțin coloana vertebrală, este foarte important să știm cum să alegem cele mai potrivite ghete fetițe și băieți pentru ca picioarele copiilor să se dezvolte sănătos și să prevenim problemele de spate în viitor.

Greșeli frecvente atunci când alegeți ghete copii

Prima greșeală pe care o fac adesea părinții este de a accepta ghete fetițe sau băieți moșteniți de la alți frați sau rude ale copilului. Chiar dacă sunt păstrate în stare bună, fiecare copil are propriul său mod de a merge, ceea ce provoacă o anumită uzură a tălpii și deformează forma pantofului. Toate acestea pot condiționa amprenta piciorului copilului care le poartă pentru a doua oară și pot modifica fizionomia picioarelor și toată dezvoltarea lor ulterioară.

Cumpărarea pantofilor sau primirea lor în dar fără ca copilul să-i fi probat este a doua cea mai frecventă greșeală. Chiar dacă știm mărimea copilului, fiecare producător folosește propriile forme, iar mărimea sau forma pantofului poate fi diferită de la unul la altul. Unele modele, de exemplu, pot avea cusături ascunse care ar putea răni picioarele copilului dumneavoastră, vârful piciorului poate fi prea tare sau talpa poate fi prea îngustă. În plus, este posibil ca talpa să nu fie suficient de flexibilă pentru el.

A treia greșeală este alegerea unor ghete copii în funcție de marcă, stil sau preț. Părinții aleg multe haine pentru copii în funcție de personajele preferate ale copiilor noștri, de cât de drăguțe sunt, de cât de amuzant arată copiii în ele sau de cât de avantajos este prețul. Pantofii nu sunt un obiect de îmbrăcăminte oarecare, deoarece afectează în mod direct dezvoltarea copiilor noștri. Ceea ce trebuie să ne gândim cu adevărat este dacă acestea sunt cele potrivite pentru ei.

Cum de a alege pantofi de iarnă pentru copii

Primul lucru pe care ar trebui să îl facem este să mergem într-un magazin fizic specializat și să lăsăm cumpărăturile online doar pentru acele cazuri în care cunoaștem deja suficient de bine marca și modelul pentru a fi siguri că achiziția pe care o facem este cea mai potrivită pentru picioarele copilului. Este posibil ca online să găsim oferte mai avantajoase, dar este bine să știm ce cumpărăm. Ca regulă generală, copiii ar trebui să probeze întotdeauna ghete fetițe sau băieți înainte de a le cumpăra.

Mulți părinți nu își dau seama că momentul din zi în care probăm pantofii este foarte important. Explicația este foarte simplă: la sfârșitul zilei este momentul în care avem picioarele cele mai umflate, așa că alegerea unor ghete fetițe sau băieți în acest moment este o garanție că nu îi vor face rău copilului. Dacă, odată ajuns în magazin și încălțat, copilul este dispus să facă acest lucru, este recomandabil să îl urmărim cum merge cu pantofii încălțați, astfel încât să putem observa amprenta și sprijinul oferit de model. Este important să analizăm mișcările și posturile pe care le adoptă copilul în timpul mersului înainte de a alege încălțămintea și să continuăm să facem acest lucru de-a lungul timpului. În cazul în care copilul este foarte mic și nu vrea sau nu poate să meargă, există alte modalități de a ști dacă facem alegerea corectă a modelului și a mărimii.

Cum să alegeți modelul potrivit

  • Talpa trebuie să fie întotdeauna dreaptă. Dacă ne uităm de jos, ar trebui să fie dificil să distingem care pantof este dreptul și care este stângul. Acesta este singurul mod de a fi siguri că modelul nu va deforma degetele de la picioare ale copilului.
  • Un vârf rotunjit și închis. Acest lucru lasă suficient spațiu pentru ca degetele de la picioare să se miște liber și le protejează de lovituri și împiedicări.
  • Închiderea se face pe gleznă. Acestea țin piciorul în siguranță și, în același timp, permit mobilitatea. De asemenea, închiderile cu velcro îi oferă copilului autonomie pentru a învăța cum să se încalțe și să se descalțe singur.
  • Nu există cusături în căptușeală. Pentru a evita iritațiile, rănile, abraziunile și bășicile.
  • Talpă antiderapantă și flexibilă. Micile modele în relief de pe tălpi împiedică alunecarea. Talpa, confecționată din piele sau cauciuc, nu trebuie să fie niciodată rigidă, iar înălțimea acesteia trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 milimetri.
  • Material ușor și flexibil. Pentru ca cel mic să poată să își ridice mai ușor picioarele de pe pământ la fiecare pas și să meargă cu ușurință.
  • Pielea este cel mai bun material pentru pantofii pentru copii, deoarece este respirabilă și flexibilă.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *