Culturismul ia o pauză în vestul ţării

culturism 1

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la Timişoara nu va fi organizat nici un concurs de culturism şi fitness. Pandemia blochează tot mai mult evenimentele sportive în care prezenţa publicului este esenţială, coloşii cu muşchi urcând pe scenă tocmai pentru cei care doresc să admire şi să aplaude corpuri lucrate cu multă răbdare în timp în sala de forţă.

CITEȘTE ȘI: BBC: Prințul William a avut coronavirus în primăvară, dar a ținut informația secretă

Deşi iniţial programase, conform tradiţiei ultimului deceniu, “Cupa Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş” la mijlocul lunii noiembrie, promotorul local Florin Teodorescu a fost nevoit să renunţe la eveniment, anunţându-i pe sportivi să nu se mai pregătească pentru tradiţionalul concurs de sfârşit de an organizat la Timişoara. Nici competiţia pe care acesta o organiza la Lugoj nu se va mai disputa.

“Am organizat de-a lungul anilor 65 de competiţii zonale, naţionale şi internaţionale, inclusiv două grand-prix-uri de profesionişti. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva! Măsurile sunt exagerate din punctul meu de vedere. Nu am putut să-i ţin pe sportivi în stand-by, să se pregătească sau nu pentru competiţie, neştiind dacă la data stabilită voi putea organiza concursul”, ne-a declarat Florin Teodorescu. În cazul în care contextul epidemiologic ulterior o va permite, acesta doreşte să organizeze de două ori în 2021 “Cupa Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”, la fel cum a procedat în 1990, când au avut loc două ediţii într-un an. “Dacă se va termina această pandemie, îmi doresc ca anul viitor să organizez două competiţii, aşa cum am făcut în anul 1990, atunci în februarie şi în decembrie”, a punctat Florin Teodorescu.

Principala sa nemulţumire este legată de închiderea sălilor de culturism şi fitness: “În Ungaria, sălile nu au fost închise deloc, ba chiar sunt pline de oameni, iar competiţiile se organizează cu spectatori. Am fost la multe competiţii după începutul pandemiei, în Germania, Cehia, Serbia şi Ungaria. Acolo nu se poartă mască, iar sportivii concurează normal. Economia şi sportul nu trebuie închise. Secretul pentru o imunitate mai bună îl reprezintă o combinaţie între o alimentaţie bună, vitamine şi mişcare. Munca nu trebuie să se oprească!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns