Cultură de milioane în Timișoara!

capitala culturala

Consilierii locali timișoreni au aprobat Agenda manifestărilor culturale pentru anul 2017 a Casei de cultură a municipiului. Aceasta cuprinde, conform referatului de specialitate atașat, manifestări devenite deja tradiţie în oraşul nostru, dintre care pot fi enumerate:

Festivalul JazzTm, 9 mai – Ziua Europei, Zilele Cartierelor, Festivalul Bega Bulevard, Festivalul Artelor Timișorene, Timișoara International Music Festival, Festivalul Rock, Festivalul Timfloralis, Festivalul Minorităţilor şi Gastronomiei, Festivalul Inimilor, 3 August – Ziua Timişoarei, Festivalul de Operă şi Operetă din Parcul Rozelor, Film pentru Timişoara, Ruga Timişoarei, Festivalul Baroc, Târgul de Iarnă şi Sărbătorile Crăciunului, Gala Excelenţei Timişorene, Revelionul 2018, dar şi alte acţiuni şi evenimente noi.

De asemenea, se vor organiza acţiuni pentru încurajarea turismului cultural prin promovarea zonelor istorice şi prin organizarea de evenimente şi acţiuni cultural-artistice de mare amploare cu artişti şi instituţii din ţară şi străinătate.

Totalul sumei alocate de la bugetul local pentru manifestările culturale trece de 12,6 milioane de lei. Cele mai consistente alocări sunt pentru Festivalul Revolution (ediția a III-a) – 900.000 de lei, manifestările din luna decembrie (Ziua Națională, Târgul de Crăciun și Revelionul) – 800.000 de lei, JazzTm – 800.000 de lei, Festivalul Dramaturgiei – 750.000 de lei, Timișoara academică – 600.000 de lei, Festivalul Inimilor (ediția a XXVIII-a) – 500.000 de lei, Festivalul Artelor Timișorene – 500.000 de lei, Gala Premiilor Uniter (ediția a 26-a) – 500.000 de lei.

Interesant este că una dintre manifestări, cu o finanțare de 50.000 de lei – Ziua Tinerilor – avusese deja loc în 22 aprilie, în timp ce agenda culturală a fost aprobată de consilieri în 24 aprilie. Probabil că așa se explică și faptul că evenimentul s-a desfășurat într-o discreție aproape totală, la concertul din Piața Libertății fiind prezente, așa cum se vede în imagine, doar foarte puține persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *